«Πράσινο φως» για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό αγρόκτημα της Σκωτίας

«Πράσινο φως» για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό αγρόκτημα της Σκωτίας
Εγκρίθηκε η εγκατάσταση περίπου 80.000 ηλιακών συλλεκτών
Άδεια κατασκευής έλαβε ηλιακό αγρόκτημα ισχύος 20 megawatt στη Σκωτία.
Σε ανακοίνωση την Τρίτη 15/8, το Συμβούλιο  του Moray ανέφερε ότι έχουν εγκριθεί τα σχέδια για την περιοχή Speyslaw, 47 εκταρίων και ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν περίπου 80.000 ηλιακοί συλλέκτες στο πλαίσιο του σχεδίου.
Σύμφωνα με το CNBC το συμβούλιο δήλωσε ότι η καλωδίωση για το αγρόκτημα θα είναι υπόγεια, επιτρέποντας την πρόσβαση στους κτηνοτρόφους. Επιπλέον, δεν θα υπάρξει καμμιά αλλαγή σε  δέντρα, φράχτες ή δάση.
Πριν αρχίσουν οι εργασίες, το συμβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει ένα σχέδιο διαχείρισης βιοτόπων.
Η άδεια για την εκμετάλλευση ισχύει για 30 χρόνια.
Μόλις λήξει η άδεια η Elgin Energy, θα έχει διορία ένα χρόνο για να θέσει  εκτός λειτουργίας την περιοχή και να την επιστρέψει στην κατάσταση που συμφωνήθηκε με το συμβούλιο.
"Αυτό το ηλιακό αγρόκτημα θα παράγει ένα σημαντικό ποσοστό ανανεώσιμης ενέργειας τα επόμενα 30 χρόνια", δήλωσε  η σύμβουλος Claire Feaver, πρόεδρος της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ρυθμιστικών Υπηρεσιών του Συμβουλίου.
"Η ευκαιρία να συνεχιστεί η βοσκή στη γη, μαζί με το σχέδιο διαχείρισης των οικοτόπων, θα διατηρήσει και θα ενισχύσει το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων μέσα και γύρω από την περιοχή", πρόσθεσε. "Βλέπω αυτό ως win-win".
Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σκωτίας, υπάρχουν περισσότερες από 58.000 θέσεις εργασίας σε τομείς με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι η μόνη μεγαλύτερη συνεισφορά στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Σκωτία, υψηλότερη από την παραγωγή πυρηνικών και ορυκτών καυσίμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης