Τελευταία Νέα

Η Microsoft αγοράζει όλη την αιολική ενέργεια της GE στην Ιρλανδία

tags :
Η Microsoft αγοράζει όλη την αιολική ενέργεια της GE στην Ιρλανδία
O τεχνολογικός γίγαντας θα αγοράσει όλη την αιολική ενέργεια που παράγεται από το νέο αιολικό πάρκο Tullahennel των 37 μεγαβάτ (MW) στο County Kerry
Η Microsoft και η General Electric (GE) έχουν συνάψει 15ετή συμφωνία αγοράς ενέργειας στην Ιρλανδία.
Η συμφωνία  η οποία ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα 9/10 σημαίνει ότι ο τεχνολογικός γίγαντας θα αγοράσει όλη την αιολική ενέργεια που παράγεται από το νέο αιολικό πάρκο Tullahennel των 37 μεγαβάτ (MW) στο County Kerry σύμφωνα με το CNBC.
Κάθε στρόβιλος θα έχει ενσωματωμένη μπαταρία για να παράγει "πολύτιμα δεδομένα" σχετικά με την αποθήκευση ενέργειας, ανέφερε η GE. Αυτό θα επιτρέψει στους τεχνικούς να ελέγξουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι μπαταρίες για να «συλλάβουν και να αποθηκεύσουν» την υπερβολική ενέργεια και να την στείλουν ξανά στο δίκτυο όπως και όταν απαιτείται.
"Η συνεργασία αυτή με τη Microsoft επεκτείνει τη σημαντική παρουσία και επένδυση της GE στην Ιρλανδία, όπου απασχολεί ήδη πάνω από 1.500 άτομα και ειδικότερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", ανέφερε σε δήλωσή του ο Andres Isaza επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της GE Renewable Energy.
Ο άνεμος είναι πλέον "μία από τις πιο ανταγωνιστικές πηγές ηλεκτρικής ενέργειας στην αγορά σήμερα", πρόσθεσε ο Isaza.
Η ανακοίνωση έρχεται μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι η  Parkwind ότι θα γίνει στρατηγικός εταίρος στο Wind Farm Oriel στη βορειοδυτική Ιρλανδική Θάλασσα. Το έργο των 55 στροβίλων πρόκειται να τοποθετηθεί σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από την ακτή του Dundalk.
Με χωρητικότητα 330 MW, θα είναι σε θέση να παρέχει πράσινη ενέργεια σε 250.000 ιρλανδικές κατοικίες, σύμφωνα με την Oriel Windfarm Limited.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης