Το Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτεί με 557 εκατ. λίρες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το Ηνωμένο Βασίλειο χρηματοδοτεί με 557 εκατ. λίρες τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Τα κονδύλια αφορούν τις δημοπρασίες καθαρού ηλεκτρισμού για τις λιγότερο ανεπτυγμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την Τετάρτη 11/10  ότι θα χρηματοδοτήσεις με  557 εκατ.  λίρες (734 εκατ. δολ.) τις επόμενες δημοπρασίες καθαρού ηλεκτρισμού για τις λιγότερο ανεπτυγμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 Η επόμενη δημοπρασία για τις συμβάσεις CfD θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2019, ανέφερε η κυβέρνηση σε δήλωση της , αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το ποσό που θα είναι διαθέσιμο για αυτόν τον πλειστηριασμό.
Οι λιγότερο ανεπτυγμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας περιλαμβάνουν  υπεράκτια αιολική ενέργεια, βιομάζα, τεχνολογίες ενέργειας από απόβλητα και ορισμένα έργα συνδυασμένης παραγωγής θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, επεσήμανε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο του καθεστώτος CfD, τα επιλέξιμα έργα εγγυώνται μια ελάχιστη τιμή στην οποία μπορούν να πουλήσουν ηλεκτρική ενέργεια και ανανεώσιμη ενέργεια και υποβάλλουν προσφορές για  τις συμβάσεις σε ένα γύρο δημοπρασιών.
Τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοπρασίας CfD κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα. Σε αυτή τη δημοπρασία, το κόστος της νέας υπεράκτιας αιολικής ενέργειας υποχώρησε  για πρώτη φορά από αυτό της  πυρηνικής παραγωγής.
Τα 11 έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που είχαν κερδίσει συμβάσεις αναμένεται να παραδώσουν έως και 3 gigawatts (GW) ηλεκτρικής ενέργειας από το 2021-2023, με συμβάσεις αξίας μέχρι 176 εκατομμύρια λίρες ετησίως.
Ο αιολικός τομέας είναι μια από τις πιο ακριβές μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει την τεχνολογία όσο μειώνεται το κόστος.
Η κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να δημοσιεύσει το σχέδιο στρατηγικής για την καθαρή ανάπτυξη, η οποία θα περιλαμβάνει προτάσεις για τη μείωση των εκπομπών από τη στέγαση, τις επιχειρήσεις, τις μεταφορές και τον τομέα της ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης