Τελευταία Νέα

Η Innogy μοναδικός ιδιοκτήτης του Triton Knoll - Εξαγόρασε το ποσοστό της Statkraft

Η Innogy μοναδικός ιδιοκτήτης του Triton Knoll - Εξαγόρασε το ποσοστό της Statkraft
Η Innogy αγοράσε το 50% που κατείχε η Statkraft - Το Triton Knoll θα κοστίσει περίπου 2 δισ. λίρες.
Η Innogy, ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος της Γερμανίας, έγινε ο μοναδικός ιδιοκτήτης ενός βρετανικού έργου αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας ύψους 2 δισ. λιρών (2,64 δισ. δολ.) μετά την εξαγορά του ποσοστού της Νορβηγικής Statkraft αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο το τελικό ιδιοκτησιακό καθεστώς να αλλάξει.
 Η αγορά ποσοστού 50% στο Triton Knoll αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Statkraft για να μην επενδύει πλέον σε υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας με στόχο να απελευθερώσει ρευστότητα προκειμένου να ενισχύσει την μερισματική της πολιτική.
Με 860 μεγαβάτ παραγωγικής δυναμικότητας και συνολικές επενδύσεις 2 δις. λίρες, το Triton Knoll πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το 2021 και αναμένεται να παρέχει ανανεώσιμη καθαρή ενέργεια σε 800.000 βρετανικά νοικοκυριά.
Η Innogy και η Statkraft κέρδισαν τον περασμένο μήνα δημόσιο διαγωνισμό για το έργο με τιμή 74,75 pounds ανά μεγαβάτ/ώρα (MWh), καθιστώντας για πρώτη φορά την αιολική ενέργεια φτηνότερη από την πυρηνική.
"Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι είναι επικίνδυνο να επωμισθεί μόνη της τοσο υψηλό ποσό επένδυσης", δήλωσε trader με έδρα τη Φραγκφούρτη. Οι μετοχές της Innogy, οι οποίες κέρδισαν 6,5% από την εισαγωγή τους πέρυσι, αυξήθηκαν κατά 0,6%.
  Τα υπεράκτια αιολικά πάρκα έχουν συνήθως αρκετούς ιδιοκτήτες για να μοιραστούν τις απαιτούμενες υψηλές επενδύσεις, οι οποίες συνήθως ξεκινούν από περίπου 1 δις.ευρώ. Ο Hans Buenting, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Innogy που είναι αρμόδιος για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε ότι η ιδιοκτησιακή δομή θα επανεξεταστεί εν εύθετο χρόνο.
 Η Innogy επιβεβαίωσε ότι μια τελική επενδυτική απόφαση για το έργο θα ληφθεί στα μέσα του 2018.
Η κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να δημοσιεύσει το σχέδιο στρατηγικής για την καθαρή ανάπτυξη, η οποία θα περιλαμβάνει προτάσεις για τη μείωση των εκπομπών από τις κατοικίες, τις επιχειρήσεις, τις μεταφορές και τον τομέα της ενέργειας.

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης