Τρεις τεχνολογίες σε μια - Tesla και Vestas συμμετέχουν σε project 160 εκατ. δολ. στην Αυστραλία

tags :
Τρεις τεχνολογίες σε μια - Tesla και Vestas συμμετέχουν σε project 160 εκατ. δολ. στην Αυστραλία
Η ηλιακή ενέργεια, ο άνεμος και οι μπαταρίες συνδυάζονται για την ομαλή ροή ισχύος στο ενεργειακό πάρκο Kennedy του Queensland
Ένα νέο έργο ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων ανανεώσιμης ενέργειας που συνδυάζει τεχνολογίες αιολικής ενέργειας, ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης εξασφάλισε τα αναγκαία κεφάλαια για την υλοποίησή του.
Η Tesla Inc. θα προμηθεύσει μπαταρίες και η Vestas Wind Systems A / S θα προμηθεύσει στρόβιλους για την πρώτη φάση του ενεργειακού πάρκου Kennedy, σύμφωνα με ανακοίνωση  της WindLab Ltd την Πέμπτη.
Σύμφωνα με το Bloomberg το έργο που βρίσκεται στο Queensland της Αυστραλίας θα χρηματοδοτηθεί από την Clean Energy Finance Corp. και τον Αυστραλιανό Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Η επένδυση των 60,2 μεγαβάτ θα είναι η πρώτη που θα συνδυάσει τις τρεις τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας με το αυστραλιανό δίκτυο μέσω ενός σημείου σύνδεσης.
Το έργο αναμένεται να  ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Ο συνδυασμός θα συμβάλει στην παροχή αξιόπιστων πηγών ηλεκτρικής ενέργειας, ξεπερνώντας ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα των τεχνολογιών διακοπτόμενης παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.
"Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θεωρούνται συχνά ως όχι τόσο αξιόπιστες, διότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε αυτό που παράγουμε. Ο έλεγχος είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε εδώ », δήλωσε ο Clive Turton, πρόεδρος της Vestas Asia Pacific, στο Bloomberg.
 Η πρώτη φάση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο ενεργειακό πάρκο 1,2 gigawatt στην περιοχή.
Το έργο στο Flinders Shire, στο βόρειο-κεντρικό Queensland, θα αναπτύξει 12 ανεμογεννήτριες V136-3.6 MW, καθώς και 15 megawatts χωρητικότητας ηλιακών συλλεκτών και μπαταρία ιόντων λιθίου Tesla 4 megawatt/ώρα, τις οποίες θα  διαχειρίζεται το σύστημα ελέγχου της Vestas.Η Clean Energy Finance Corporation θα χορηγήσει δάνεια ύψους 93,5 εκατ. δολ. σε μακροχρόνια βάση.
Ο Αυστραλιανός Οργανισμός για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα παρέχει επίσης 18 εκατομμύρια δολάρια υπό τη μορφή επιχορήγησης με μειωμένη απόδοση, ανέφερε η ανακοίνωση .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης