Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αμπερντίν : H πετρελαϊκή πρωτεύουσα της Ευρώπης στρέφεται στα "καθαρά" λεωφορεία υδρογόνου

Αμπερντίν : H πετρελαϊκή πρωτεύουσα της Ευρώπης  στρέφεται στα
Με το έργο των 19 εκατομμυρίων λιρών (24,98 εκατ. δολ.)  οι κάτοικοι του Αμπερντίν κινούνται με τα λεωφορεία υδρογόνου, καθώς οι αρχές προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές στο κέντρο της πόλης και να ενισχύσουν την ποιότητα του αέρα
Η ανακάλυψη των αποθεμάτων πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα με την πάροδο των ετών, έδωσε  στο Αμπερντίν τον τίτλο της «πετρελαϊκής πρωτεύουσας της Ευρώπης». Οι καιροί  όμως αλλάζουν.
Σήμερα, η πόλη της Σκωτίας ισχυρίζεται ότι  φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους στόλους λεωφορείων κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην Ευρώπη.
Με το έργο των 19 εκατομμυρίων λιρών (24,98 εκατ. δολ.)  οι κάτοικοι του Αμπερντίν κινούνται με τα λεωφορεία υδρογόνου, καθώς οι αρχές προσπαθούν να μειώσουν τις εκπομπές στο κέντρο της πόλης και να ενισχύσουν την ποιότητα του αέρα.
«Είναι μια πολύ καλή εφαρμογή για μας, επειδή έχουμε, όπως και πολλές άλλες πόλεις ... θέματα ποιότητας του αέρα,»  δήλωσε ο Barney Crockett, ο αξιωματούχος του Aberdeen, στο  CNBC.
Σύμφωνα με το  υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ τα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου είναι πιο αποδοτικά από τα συμβατικά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και μπορούν να διασχίσουν περίπου 300 μιλίων.
Σύμφωνα με όσους ασχολούνται με το έργο στο Αμπερντίν, τα λεωφορεία διαθέτουν 40 κιλά υδρογόνου και μπορούν να ταξιδέψουν μέχρι και 260 μίλια "σε τυπικό αστικό κύκλο".
Τα λεωφορεία αποδεικνύονται δημοφιλή με τους κατοίκους, πρόσθεσε ο Crockett. "Μου αρέσουν πραγματικά τα λεωφορεία γιατί δεν έχουμε επιβλαβείς εκπομπές, είναι μόνο υδρατμοί ... που βγαίνουν από τις εξατμίσεις."
Τα οχήματα είναι αθόρυβα και προσφέρουν μια ομαλή εμπειρία οδήγησης, εξήγησε. "Πολλοί άνθρωποι μας έχουν πει ότι είναι περισσότερο σαν να είσαι σε τρένο από το να είσαι σε λεωφορείο."
Το Αμπερντίν είναι το τελευταίο σε μια μακρά σειρά πόλεων που θέλουν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης