Η Enercon ανοίγει τον κόμβο αιολικής ενέργειας Ασίας - Ειρηνικού στην Ταϊπέι

Η Enercon ανοίγει τον κόμβο αιολικής ενέργειας Ασίας - Ειρηνικού στην Ταϊπέι
O διευθυντής της Enecron, Bart Linssen, δήλωσε ότι η Ταϊβάν έχει μεγάλες δυνατότητες για χερσαίες ανεμογεννήτριες και η εταιρεία έχει στραμμένα τα βλέμματά της στην αγορά
Σημαντικές ενεργειακές επενδύσεις στην αιολική ενέργεια πραγματοποιεί ο μεγαλύτερος προμηθευτής ενέργειας ανεμογεννητριών στη Γερμανία, ηEnercon, ανοίγοντας τη περασμένη βδομάδα τον επιχειρησιακό κόμβο της Ασίας-Ειρηνικού στην Ταϊβάν, κοιτάζοντας την αναπτυσσόμενη αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Σκοπός είναι να επενδυθούν 8 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια έτσι ώστε να μετατρέψει τα το γραφείο του Taipei σε ένα εμπορικό κέντρο.
Ο προϋπολογισμός θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την εκπαίδευση του προσωπικού ώστε να μετατραπεί το τοπικό γραφείο σε κέντρο περιφερειακής έρευνας και ανάπτυξης και συντήρησης της Enercon, ανέφερε η εταιρεία.
Παράλληλα, η Enercon αντιπροσωπεύει πάνω από το 60% των χερσαίων ανεμογεννητριών που κατασκευάστηκαν στην Ταιβάν.
Η εταιρεία έχει εγκαταστήσει 213 χερσαίες ανεμογεννήτριες χωρητικότητας 463 μεγαβάτ.
Η Ταϊβάν επιθυμεί να επωφεληθεί από την εμπειρία της Enercon στην ανάπτυξη αιολικής ενέργειας για να προωθήσει την προσπάθειά της να γίνει κέντρο παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Τμήμα Επενδυτικών Υπηρεσιών Γενικός Διευθυντής Wang Jien-ping.
Επιπλέον, ο διευθυντής της Enecron, Bart Linssen, δήλωσε ότι η Ταϊβάν έχει μεγάλες δυνατότητες για χερσαίες ανεμογεννήτριες και η εταιρεία έχει στραμμένα τα βλέμματά της στην αγορά.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Οι τοπικές κυβερνήσεις στην Ταϊβάν εξέφρασαν την υποστήριξή τους για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενισχύοντας την αποφασιστικότητα της Enercon να δημιουργήσει έναν περιφερειακό κόμβο στη χώρα».
Τέλος, ενώ η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο την κατασκευή 1.2 GW στις χερσαίες ανεμογεννήτριες μέχρι το 2025, ο Bart Linssen, τόνισε ότι η αγορά της Ταϊβάν αναμένεται να φιλοξενήσει 5GW έως 10GW σε παραγωγική δυναμικότητα.
Το κόστος άλλωστε για κατασκευή χερσαίων ανεμογεννητριών είναι χαμηλότερο από ό, τι για τις υπεράκτιες ανεμογεννήτριες, ανοίγοντας το δρόμο για υψηλότερες αποδόσεις, δήλωσε ο Linssen.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης