Τελευταία Νέα

Το πρώτο ορόσημο για το κολοσσιαίο έργο σύντηξης που θα αλλάξει την ενεργειακή βιομηχανία

Το πρώτο ορόσημο για το κολοσσιαίο έργο σύντηξης που θα αλλάξει την ενεργειακή βιομηχανία
Ολοκληρώθηκε κατά 50% το έργο
Ένα τεράστιο έργο για να αποδειχθεί ότι η δύναμη σύντηξης είναι βιώσιμη και μπορεί να παραχθεί σε εμπορική κλίμακα είναι ολοκληρωθεί κατά 50% σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.
Ο Διεθνής Θερμοπυρηνικός Πειραματικός Αντιδραστήρας (ITER) στη νότια  Γαλλία περιγράφεται από εκείνους που εργάζονται για αυτόν ως "το πιο περίπλοκο επιστημονικό έργο στην ανθρώπινη ιστορία". Τα μέλη του ITER περιλαμβάνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία.
Το έργο θα χρησιμοποιήσει σύντηξη υδρογόνου, που ελέγχεται από "υπεραγώγιμους μαγνήτες", για την παραγωγή θερμότητας. Αυτή η θερμότητα σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί στις εμπορικές εγκαταστάσεις για την λειτουργία των στροβίλων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Πυρηνικό Σύνδεσμο, η δύναμη σύντηξης "προσφέρει την προοπτική μιας σχεδόν ανεξάντλητης πηγής ενέργειας για τις μελλοντικές γενιές". Η ομάδα πίσω από το έργο ITER δήλωσε ότι η ενέργεια σύντηξης είναι απαλλαγμένη από άνθρακα, περιβαλλοντικά βιώσιμη και ισχυρότερη από τα ορυκτά καύσιμα.
Το πρώτο στάδιο λειτουργίας του ITER ως λειτουργικής μηχανής, γνωστού ως «Πρώτο Πλάσμα», πρόκειται να αρχίσει τον Δεκέμβριο του 2025. Οι επιστήμονες του ITER προέβλεψαν ότι οι μονάδες σύντηξης θα έρθουν α σε απευθείας σύνδεση από το 2040.
"Τα μερίδια είναι πολύ υψηλά για το ITER", ανέφερε σε δήλωσή του ο Bernard Bigot, γενικός διευθυντής του ITER.
"Όταν αποδείξουμε ότι η σύντηξη είναι μια βιώσιμη πηγή ενέργειας, θα αντικαταστήσει τελικά τα ορυκτά καύσιμα, τα οποία είναι μη ανανεώσιμα και μη βιώσιμα. Η σύντηξη θα είναι συμπληρωματική με τις αιολικές, τις ηλιακές και άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης