Επέκταση των δραστηριοτήτων της Vestas στην Αργεντινή

Επέκταση των δραστηριοτήτων της Vestas στην Αργεντινή
Σημαντικές προοπτικές της αιολικής ενέργειας στην Αργεντινή
Βασιζόμενη στην επιτυχημένη πορεία της στη Λατινική Αμερική, η Vestas επιθυμεί να ενισχύσει τη θέση της ως κορυφαίου κατασκευαστή ανεμογεννητριών στην Αργεντινή, κατασκευάζοντας μια μονάδα συναρμολόγησης διανομέων και οχημάτων στην επαρχία Μπουένος Άιρες.
Η νέα εγκατάσταση, η οποία θα δημιουργήσει εκατοντάδες ειδησεογραφικές εργασίες μόλις ολοκληρωθεί, δημιουργείται για να καλύψει το τεράστιο αναπτυξιακό δυναμικό της χώρας στην αιολική ενέργεια, που αναμένεται να φθάσει τα 10 GW νέων εγκαταστάσεων μέχρι το 2025.
«Η ηγετική μας θέση με περισσότερες από 900 MW εγκατεστημένης ισχύος ή χωρητικότητας υπό κατασκευή υπογραμμίζει την ανάγκη να γίνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της καλύτερης υποστήριξης των φιλοδοξιών της κυβέρνησης για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Με την οικοδόμηση αυτής της μονάδας , θα εξυπηρετήσουμε ακόμη καλύτερα τις ανάγκες των πελατών μας στη χώρα και θα δημιουργήσουμε εκατοντάδες τοπικές θέσεις εργασίας ", λέει ο διευθυντής πωλήσεων για τον νότιο κώνο της Λατινικής Αμερικής Andrés Gismondi.
Με εννέα εγκαταστάσεις παραγωγής σε όλο τον κόσμο και προσεκτικά επιλεγμένους συνεργάτες, το παγκόσμιο αποτύπωμα παραγωγής της Vestas εγγυάται την παράδοση προϊόντων υψηλής ποιότητας στους πελάτες της κατασκευάζοντας βασικά συστατικά κοντά σε βασικές αγορές. Με τη νέα παραγωγική μονάδα στην Αργεντινή, η Vestas στοχεύει στη βελτιστοποίηση της παραγωγής ενώ δημιουργεί περίπου 300 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.
Τέλος, ο υπουργός Ενέργειας Juan José Aranguren, υπογραμμίζει ότι: «Το γεγονός ότι ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενδιαφέρεται για την επέκταση της παρουσίας του στην Αργεντινή αποδεικνύει σαφώς ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, προσφέροντας στους επενδυτές την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη που απαιτούνται για επενδύσεις πράσινη μετάβαση μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης