Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από 5.500 εκκλησίες χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από 5.500 εκκλησίες χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Δεκαπέντε αγγλικανικοί καθεδρικοί ναοί, είναι μεταξύ των θρησκευτικών χώρων που χρησιμοποιούν σήμερα 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια - Το 2016 εγκαταστάθηκαν 150 ηλιακοί συλλέκτες στην κορυφή του καθεδρικού ναού του Gloucester

Περισσότερες από 5.500 εκκλησίες στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με την Christian Aid.
Δεκαπέντε αγγλικανικοί καθεδρικοί ναοί, συμπεριλαμβανομένου των York Minster και Salisbury, είναι μεταξύ των θρησκευτικών χώρων που χρησιμοποιούν σήμερα 100% πράσινα ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του φιλανθρωπικού ιδρύματος την Παρασκευή 3/8/2018.
Υπάρχουν 16.000 αγγλικανικές εκκλησίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και οι τόποι λατρείας που χρησιμοποιούν τώρα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  είναι Καθολικών, Βαπτιστών, Quaker, Methodist και Στρατού Σωτηρίας.
Η Christian Aid δήλωσε ότι βάσει των στοιχείων που παρείχε η εθνική αγορά αγορών εκκλησιών 2buy2, ο μέσος ετήσιος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος μιας εκκλησίας ήταν £ 1.000 (1.300 δολάρια). Με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι βρετανικές εκκλησίες βοήθησαν να "μετακινηθούν" πάνω από 5 εκατομμύρια στερλίνες από τα ορυκτά καύσιμα σε προμηθευτές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σύμφωνα με το CNBC.
"Η αλλαγή του κλίματος είναι μια από τις μεγάλες ηθικές προκλήσεις της εποχής μας και έτσι είναι φανταστικό να δούμε τις εκκλησίες να συμμετέχουν για να μειώσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον", ανέφερε σε επιστολή  του ο επίσκοπος του Salisbury, Nicholas Holtam.
"Επίσης, δίνουν ώθηση στην καθαρή ενέργεια, η οποία είναι απαραίτητη για τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα", πρόσθεσε ο Holtam, ο οποίος είναι επίσης ο επικεφαλής επίσκοπος της Αγγλίας για το περιβάλλον.

Η μετάβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχει προέλθει από μια σειρά πρωτοβουλιών. Αυτές περιλαμβάνουν την ομάδα προμηθειών της Εκκλησίας της Αγγλίας, την Parish Buying, η οποία χρησιμοποιεί την δύναμη αγορών της Εκκλησίας για να πάρει ανταγωνιστικές τιμές για το φυσικό αέριο και τον ηλεκτρισμό. Όλη η ηλεκτρική ενέργεια που αγοράστηκε μέσω του συστήματος προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ορισμένα θρησκευτικά κτήρια δημιουργούν ακόμη και τη δική τους καθαρή ενέργεια.
Το 2016, για παράδειγμα, τοποθετήθηκαν 150 ηλιακοί συλλέκτες στην κορυφή του καθεδρικού ναού του Gloucester.
Άλλες εκκλησίες έχουν κάνει χρήση της Εκστρατείας Big Church Switch, μια συνεργασία μεταξύ του Christian Aid, του Tearfund και του Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκκλησίας της Αγγλίας.
"Η ανανεώσιμη ενέργεια είναι πλέον μια κύρια πηγή ενέργειας", δήλωσε η Emma Pinchbeck, εκτελεστική διευθύντρια της RenewableUK.
"Οποιοσδήποτε οργανισμός αντιμετωπίζει σοβαρά την κλιματική αλλαγή θα ήθελε να σιγουρευτεί ότι εκμεταλλεύεται πλήρως τους πλούσιους φυσικούς πόρους μας, συμπεριλαμβανομένων των αιολικών, κυματικών και παλιρροιακών δυνατοτήτων", πρόσθεσε.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης