Επίσημη έναρξη της αιολικής εβδομάδας των ΗΠΑ - Τεράστια τα οφέλη

Επίσημη έναρξη της αιολικής εβδομάδας των ΗΠΑ - Τεράστια τα οφέλη

Τεράστια τα οφέλη για τις ΗΠΑ από την ανάπτυξη του τομέα της αιολικής ενέργειας

Την ηγετική τους θέση στην παραγωγή αιολικής ενέργειας γιορτάζουν οι ΗΠΑ αυτή την βδομάδα (5-11 Αυγούστου), που θεωρείται η «Αμερικάνικη αιολική βδομάδα 2018».

Η αιολική ενέργεια είναι ένα προσιτό, αξιόπιστο και ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της τροφοδοσίας ηλεκτρικής ενέργειας των Η.Π.Α. που υποστηρίζει εργασίες σε όλες τις 50 πολιτείες. Αυτά τα οφέλη βοηθούν στην ευρεία λαϊκή υποστήριξη της αιολικής ενέργειας που προβάλλεται αυτή την εβδομάδα σε περίπου 30 εκδηλώσεις σε περισσότερα από 15 κράτη, σε κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και μέσω διακηρύξεων από κυβερνήτες και δημάρχους από την Ουάσινγκτον έως το Κάνσας και τη Βόρεια Καρολίνα.

Από την πλευρά του, ο CEO της AWEA, Tom Kiernan υπογράμμισε ότι: «Στο πλαίσιο της εβδομάδας της αιολικής ενέργειας, απευθύνουμε χαιρετισμό σε περισσότερους από 105.000 εργαζόμενους του συγκεκριμένου τομέα, που επιτρέπουν να μετατρέψουμε την ισχύ του ανέμου σε οικονομικά προσιτή ηλεκτρική ενέργεια στην οποία βασίζονται οι οικογένειες και οι επιχειρήσεις μας».

Οι υποστηρικτές της αιολικής ενέργειας στις ΗΠΑ ξεκίνησαν πέρυσι την αμερικανική αιολική εβδομάδα όταν η αιολική ενέργεια έγινε η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας της χώρας.

Σήμερα  η ηγεσία αυτή αυξάνεται όλο και περισσότερο σημειώνοντας ρεκόρ στην κατασκευή αιολικών πάρκων σε ολόκληρη την Αμερική, η οποία διαθέτει πόρους αιολικής ενέργειας παγκόσμιας κλάσης.

Τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της αμερικανικής αιολικής ενέργειας είναι σημαντικά. Ένα ρεκόρ 105.000 Αμερικανών εργάζεται στην αιολική ενέργεια σε όλες τις 50 πολιτείες, προσφέροντας οικονομικά και αξιόπιστα πάνω από το 6% της ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ. Στην πραγματικότητα, οι τεχνικοί ανεμογεννητριών και οι εγκαταστάτες ηλιακής ενέργειας είναι οι δύο ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας του έθνους σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης