Τελευταία Νέα

Η GFG Alliance κατασκευάζει μονάδα αιολικής ενέργειας 280 MW στη Νότια Αυστραλία

Η GFG Alliance κατασκευάζει μονάδα αιολικής ενέργειας 280 MW στη Νότια Αυστραλία

Η SIMEC θα κατασκευάσει ένα ηλιακό έργο μεγέθους 280 megawatt (MW) το οποίο θα παράγει 600 gigawatt ώρες ενέργειας ετησίως

 

 

H SIMEC Zen Energy, μια μονάδα του ομίλου GFG Alliance της GUPTA, κατασκευάζει μια μεγάλη μονάδα αιολικής ενέργειας  στη Νότια Αυστραλία, καθώς η πολιτεία εξάγει περισσότερη ηλιακή ενέργεια για να περιορίσει τις υψηλές τιμές και να προστατεύσει από τις διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η SIMEC θα κατασκευάσει ένα ηλιακό έργο μεγέθους 280 megawatt (MW) το οποίο θα παράγει 600 gigawatt ώρες ενέργειας ετησίως, ανέφερε σε ανακοίνωση της η εταιρεία την Τετάρτη 15/8/2018, η οποία ισούται με περίπου το 1% των ετήσιων αναγκών σε ενέργεια της Αυστραλίας.

Η ηλιακή μονάδα  έρχεται ως μέρος  της δέσμευσης των 1 δισ. δολ.  για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που ανακοινώθηκε πέρυσι, αφού η GFG Alliance εξαγόρασε τα χαλυβουργεία Whyalla.

Η SIMEC αναμένει να λάβει έγκριση ανάπτυξης το τέταρτο τρίμηνο και σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη χρηματοδότηση ή τους αγοραστές για την ηλιακή ενέργεια.

Υπάρχουν περίπου 35 έργα ηλιακής ενέργειας υπό κατασκευή στην Αυστραλία και το μέσο μέγεθος αυτών είναι 85 MW, που κυμαίνονται από 1 MW έως 330 MW στη Νότια Αυστραλία.

 Η εξαρτημένη από την αιολική ενέργεια Νότια Αυστραλία αντιμετώπισε αυξήσεις  των τιμών ενέργειας και μια σειρά χρονοβόρων διακοπών το 2016-2017 που έκλεισαν τις βιομηχανικές δραστηριότητες, όπως το εργοστάσιο του Whyrium της Arrium και το ορυχείο χαλκού  της BHP’s Olympic Dam.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης