Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Volvo: Mε ηλιακή ενέργεια το εργοστάσιο στο Βέλγιο

Volvo: Mε ηλιακή ενέργεια το εργοστάσιο στο Βέλγιο

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προμηθεύουν την ηλεκτρική ενέργεια στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της Volvo από το 2008
 

Η  Volvo έχει εγκαταστήσει 15.000 ηλιακούς συλλέκτες σε εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Γάνδη του Βελγίου.
Η εγκατάσταση της Γάνδης χρησιμοποιεί επίσης αιολική ενέργεια για την παροχή περίπου 11% της κατανάλωσης ενέργειας, ανέφερε η Volvo σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη 4/10/2018. Ένα σύστημα θέρμανσης που εγκαταστάθηκε το 2016 μείωσε τις εκπομπές άνθρακα κατά 40%.
"Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στη Γάνδη ενισχύει τις ευρύτερες προσπάθειές μας να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα", ανέφερε σε δήλωσή του ο Javier Varela, επικεφαλής της κατασκευής και της εφοδιαστικής μονάδας της Volvo Cars.
"Έχουμε μια συνεχή εστίαση σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού μας για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, με στόχο το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλες τις δραστηριότητές μας, με τη μέγιστη δυνατή χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας", πρόσθεσε.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προμηθεύουν την ηλεκτρική ενέργεια στα ευρωπαϊκά εργοστάσια της Volvo Cars από το 2008. Η εταιρεία έχει δηλώσει ότι επιθυμεί οι παγκόσμιες κατασκευές της να είναι ουδέτερες από άνθρακα και  τα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων μέχρι το 2025.

www.worldenerynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης