Τελευταία Νέα

Τα σχέδια της κυβέρνησης της Ινδίας για τις ΑΠΕ την προσεχή πενταετία

Τα σχέδια της κυβέρνησης της Ινδίας για τις ΑΠΕ την προσεχή πενταετία

Η Ινδία έχει φιλόδοξο στόχο να έχει συνολική χωρητικότητα 175 GW μέχρι το 2022

Τον διπλασιασμό του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο μείγμα ηλεκτρικής ενέργειας στο 13%, σχεδιάζει η Ινδία, σύμφωνα με τον αναλυτή φωτοβολταικών συστημάτων της Wood Mackenzie, Rishab Shrestha.

Η Ινδία έχει φιλόδοξο στόχο να έχει συνολική χωρητικότητα 175 GW μέχρι το 2022, αποτελούμενη από 100 GW ηλιακής και 75 GW αιολικής χωρητικότητας.

Ακόμη και με σημαντική πτώση του κόστους, η Wood Mackenzie αναμένει περίπου το 76% του στόχου να επιτευχθεί μέχρι το 2022.

«Αυτό θα ήταν ακόμα αξιοσημείωτο επίτευγμα», δήλωσε ο Shrestha, ο οποίος τόνισε ότι η δέσμευση και η υποστήριξη της ινδικής κυβέρνησης για τις ΑΠΕ παραμένει ισχυρή, διπλασιάζοντας τη συνδυασμένη αιολική και ηλιακή ισχύ από τα επίπεδα του 2014 σε 61 GW φέτος.

«Η κυβέρνηση ήταν γρήγορη και προσαρμόσιμη στην ανταπόκριση σε διάφορα εμπόδια της βιομηχανίας και συμβάλλει στη μείωση των κινδύνων για τα έργα. Ως εκ τούτου, οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών συνεχίζουν να παραμένουν ανταγωνιστικές», ανέφερε ο αναλυτής, προσθέτοντας ότι τα επόμενα πέντε χρόνια, το κόστος κεφαλαίου αναμένεται να μειωθεί κατά 23% για την αιολική ενέργεια και 31% για την ηλιακή ενέργεια.

«Η τάση αυτή θα συνεχιστεί μόνο καθώς οι νέες τεχνολογίες παραγωγής θα αντικαταστήσουν τις παλαιές τεχνολογίες. Αναμένουμε ότι οι μη υδροηλεκτρικές ανανεώσιμες πηγές θα αποτελέσουν το 13% του μείγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2023» εξήγησε.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης