Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αυστραλία: «Νοικιάστε την ηλιακή ενέργεια που παράγεται στη στέγη σας»

Αυστραλία: «Νοικιάστε την ηλιακή ενέργεια που παράγεται στη στέγη σας»
Δημιουργείται η πρώτη ανοικτή αγορά ενέργειας – Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα για ιδιοκτήτες ακινήτων
Περίπου 10.000 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αυστραλία έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά δοκιμαστικά αυτή την εβδομάδα για την πώληση ηλιακής ενέργειας που παράγεται στις στέγες των σπιτιών.
Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτή αγορά του κόσμου που θα δημιουργεί έσοδα από τις οικιακές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το Χρηματιστήριο Ενέργειας, Distributed Energy Exchange ( Dex) δημιουργήθηκε από μια ομάδα οργανισμών ενέργειας, παρόχων, startups, και λιανοπωλητών για να βοηθήσει τη χώρα να επωφεληθεί πλήρως από τις ιδιωτικές ηλιακές υποδομές της.
Περίπου 1,6 εκατομμύρια στέγες στην Αυστραλία είναι ήδη εξοπλισμένες ώστε να παράγουν ηλιακή ενέργεια.
Το Dex επιτρέπει στους ιδιοκτήτες κτιρίων όχι μόνο να «νοικιάζουν» την πλεονάζουσα ενέργεια τους, αλλά και να την αποθηκεύουν σε μπαταρίες.
Ένα σύστημα έξυπνων συσκευών θα παρακολουθεί τη διανομή στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας των σπιτιών, θα μεταφέρει αυτόματα ενέργεια εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο και θα αποζημιώνει τον ιδιοκτήτη του σπιτιού αναλόγως.
"Αν έχεις πελάτες που μπορούν να συμμετέχουν σε ένα πλέγμα, τότε θα πρέπει να πληρώνονται για τη συμμετοχή τους," δήλωσε ο Phil Blythe, συνεργάτης του Dex, σύμφωνα με την εφημερίδα "The Guardian". "Χρειαζόμαστε ... έναν νέο τρόπο σκέψης για το πώς τα αποκεντρωμένα δίκτυα μπορούν να λειτουργήσουν και ουσιαστικά, πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, συνδέοντας το κόστος με την αποτελεσματικότητα."


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης