Τελευταία Νέα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Θα επενδύσουν 150 δις. δολ. στην καθαρή ενέργεια έως το 2050

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Θα επενδύσουν 150 δις. δολ. στην καθαρή ενέργεια έως το 2050
Οι καθαρές πηγές ενέργειας θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση 192 δις. δολαρίων
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχεδιάζουν να επενδύσουν 150 δισεκατομμύρια $ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2050, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Suhail Al-Mazrouei, σε συνέντευξή του στο Βερολίνο.
Οι καθαρές πηγές ενέργειας θα βοηθήσουν στην εξοικονόμηση 192 δις. $ συμπλήρωσε σύμφωνα με το Bloomberg.
Η ηγεσία των  ΗΑΕ «αλλάζουν πλεύση» μετά τη διαπίστωση ότι η χώρα μπορεί να παραιτηθεί από  τις επιδοτήσεις για καθαρή ενέργεια από το LNG, δήλωσε ο Αλ-Mazrouei. Να κολλήσει με την στρατηγική θα «σώσει το περιβάλλον και την ίδια στιγμή να μας σώσει πολλά χρήματα», είπε.
Οι χώρες Κόλπου και της Μέσης Ανατολής επαναξιολογούν την στρατηγική τους, η οποία βασίζεται σήμερα στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με υγρό φυσικό αέριο.
Τα ΗΑΕ έχουν δημιουργήσει ένα «εξαιρετικά φιλόδοξο» στόχο για καθαρή ενέργεια, ξεκινώντας από το μηδέν μόλις πριν από λίγα χρόνια, σύμφωνα με το Bloomberg.
Τον Σεπτέμβριο, η κινεζική εταιρεία κατασκευής πάνελ JinkoSolar Holding Co και η ιαπωνική Marubeni Corp. κέρδισαν ένα διαγωνισμό για ένα ηλιακό εργοστάσιο στο Αμπού Ντάμπι με προσφορά ρεκόρ των 2,42 σεντς ΗΠΑ μια κιλοβατώρα.
Από το 2007 περίπου  $ 1 δις έχει επενδυθεί στην ηλιακή ενέργεια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Τα κράτη της Μέσης Ανατολής πρέπει να περιορίσουν την εξάρτησή τους από το επιδοτούμενο φυσικό αέριο, δήλωσε ο Αλ-Mazrouei.
«Έχουμε τόσους πολλούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε με αυτούς που έχουν πολύ χαμηλή αποδοτικότητα», δήλωσε ο πρώην εκτελεστικός Abu Dhabi Investment Authority. «Ο λόγος που υπάρχουν είναι επειδή το φυσικό αέριο επιδοτείται.»
Στο μέλλον, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα εκτιμούν κάθε προτεινόμενο έργο ισχύος υγροποιημένου φυσικού αερίου ως ένα έργο που δεν θα είναι επιδοτούμενο, είπε. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την υποστήριξη στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, επεσήμανε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης