Τελευταία Νέα

Ηνωμένο Βασίλειο: 3 νέα αιολικά πάρκα στο δίκτυο της EDF Energy Renewables

Ηνωμένο Βασίλειο: 3 νέα αιολικά πάρκα στο δίκτυο της EDF Energy Renewables
Αιολικά πάρκα 696 μεγαβάτ (MW)  παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για πάνω από 423.000 σπίτια
Η EDF Energy Renewables (EDF ER) ανακοίνωσε ότι τρία αιολικά πάρκα - δύο στη Σκωτία και ένα στην Αγγλία - βρίσκονται σε λειτουργία για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη 26/4/2017, η EDF ER δήλωσε ότι  αιολικά πάρκα 696 μεγαβάτ (MW) ιδιοκτησίας της σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο παράγουν αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για πάνω από 423.000 σπίτια.
Ο διευθύνων σύμβουλος της EDF ER, Matthieu Hue δήλωσε ότι τα αιολικά πάρκα θα συμβάλλουν σημαντικά στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Η αιολική ενέργεια γίνεται γρήγορα ένα σημαντικό μέρος του παγκόσμιου ενεργειακού μίγματος.
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) ανακοίνωσε ότι πάνω από 54 gigawatts (GW) αιολικής ενέργειας εγκαταστάθηκαν το 2016 και πρόσθεσε ότι η σωρευτική ικανότητα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 12% για να φθάσει 486,8 GW σύμφωνα με το CNBC.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το δυναμικό της αιολικής ενέργειας είναι σημαντικό. Σύμφωνα με το RenewableUK,  η πιο «ανεμοδαρμένη» χώρα της Ευρώπης θα μπορούσε να αυτοτροφοδοτείται "αρκετές φορές" με ενέργεια από τον άνεμο.
Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της Αιολικής Ενέργειας της Ηνωμένου Βασιλείου η χώρα φιλοξενεί 5.926 χερσαίες τουρμπίνες και 1.465 υπεράκτιους στροβίλους.

www.worldenergynes.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης