Lyft: Με 100% ανανεώσιμη ενέργεια η λειτουργία όλων των ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων

tags :
Lyft: Με 100% ανανεώσιμη ενέργεια η λειτουργία όλων των ηλεκτρικών αυτόνομων οχημάτων
Η εταιρία Lyft καθορίζει τους στόχους της για τις κλιματικές επιπτώσεις
Φιλόδοξους "στόχους για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών",  ανακοίνωσε η εταιρεία  Lyft  η οποία ελπίζει ότι θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2 από τον τομέα των μεταφορών των ΗΠΑ κατά "τουλάχιστον" πέντε εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2025.
Οι συνιδρυτές  της εταιρείας John Zimmer και Logan Green περιέγραψαν την αλλαγή του κλίματος ως "ένα από τα καθοριστικά ζητήματα και τις μεγαλύτερες παγκόσμιες απειλές της εποχής μας" σύμφωνα με το CNBC.
Οι στόχοι της Lyft περιλαμβάνουν όλα τα ηλεκτρικά αυτόνομα οχήματα στην πλατφόρμα της να τροφοδοτούνται με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η κοινή πλατφόρμα της Lyft που παρέχει "τουλάχιστον" ένα δισεκατομμύριο βόλτες ετησίως "χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά αυτόνομα οχήματα", επίσης μέχρι το έτος 2025.
Ορίζοντας τους στόχους τους, οι συνιδρυτές  δήλωσαν προχωρούν στις συγκεκριμένες ενέργειας   με σκοπό να ενισχύσουν το δικό τους ρόλο  στην προσπάθεια " να διασφαλισθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε καλό δρόμο για να επιτύχουν τους στόχους της Συμφωνίας των Παρισίων".
Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, η οποία επιτεύχθηκε στα τέλη του 2015, οι ηγέτες του κόσμου έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα παραμείνει "αρκετά κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχισθούν οι προσπάθειες περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας στους 1,5 βαθμούς Κελσίου.
Την 1η Ιουνίου, ο Πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε ότι οι Η.Π.Α. θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία και θα αρχίσουν συνομιλίες για την επανέναρξη ή την επαναδιαπραγμάτευση μιας νέας. "Αυτή η συμφωνία είναι λιγότερο για το κλίμα και περισσότερο για άλλες χώρες που κερδίζουν οικονομικό πλεονέκτημα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών" είχε δηλώσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης