Τελευταία Νέα

Η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom στρέφεται στη διεθνή αγορά αιολικής ενέργειας

Η ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom στρέφεται στη διεθνή αγορά αιολικής ενέργειας
Η Rosatom υπέγραψε ήδη συμφωνία αδειοδότησης με την ολλανδική εταιρεία Lagerwey, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την δεύτερη για την κατασκευή εξαρτημάτων ανεμογεννητριών.
Η Ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom σχεδιάζει να βγει στην διαθνή αγορά αιολικής ενέργειας, έχοντας συγκεντρώσει εμπειρία από έργα αιολικών πάρκων στη Ρωσία, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής της εταιρείας Κίριλ Κομάροφ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass.
«Είναι αλήθεια ότι σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας σε όλα τα μέρη του κόσμου και όχι μόνο στη Ρωσία», είπε.
Μάλιστα, η Rosatom υπέγραψε ήδη μια συμφωνία αδειοδότησης με την ολλανδική εταιρεία Lagerwey, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας από την δεύτερη για την κατασκευή εξαρτημάτων ανεμογεννητριών.
Ο Κομάροφ δήλωσε πεπεισμένος, ότι η Rosatom έχει μεγάλες πιθανότητες να κλείσει συμβόλαια για την κατασκευή εγκαταστάσεων αιολικής ενέργειας στο εξωτερικό.
Σημειώνεται, ότι η Rosatom κέρδισε σε διαγωνισμούς αδειοδότησης που διεξήχθησαν στη Ρωσία το 2016 και το 2017 για την κατασκευή αιολικών πάρκων με συνολική παραγωγική ισχύ σχεδόν 1 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης