Ενέργεια

Κίνα: Aυξημένη κατά 5% η παραγωγή φυσικού αερίου το πρώτο τετράμηνο

Κίνα: Aυξημένη κατά 5% η παραγωγή φυσικού αερίου το πρώτο τετράμηνο
Το 2023, η παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα ανέβηκε στα 230 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα
Η παραγωγή φυσικού αερίου της Κίνας αυξήθηκε κατά 5% τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, ανερχόμενη σε 83 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας.

Μόνο τον Απρίλιο, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,2% σε 19,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, ανέφερε επίσης η υπηρεσία.

Με βάση το Oil Price, οι εισαγωγές φυσικού αερίου, αυξήθηκαν επίσης ακόμη περισσότερο, κατά 20,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, αγγίζοντας τους 43 εκατομμύρια τόνους.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στέλεχος της PetroChina προέβλεψε ότι οι εισαγωγές LNG στην Κίνα θα μπορούσαν να σπάσουν το περσινό ρεκόρ το 2024, σημειώνοντας αύξηση μεταξύ 9 και 12% σε σύγκριση με τους 71,2 εκατομμύρια τόνους του 2023.

Χαμηλότερες τιμές

Η χώρα έχει ήδη αυξήσει τις εισαγωγές φυσικού αερίου και άνθρακα τους πρώτους τέσσερις μήνες σε χαμηλότερες τιμές, καθώς προσπαθεί να αποθηκεύσει καύσιμα για τις μονάδες παραγωγής ενέργειας ενόψει του καλοκαιριού.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, οι διεθνείς τιμές ήταν στο μισό των περσινών επιπέδων, τονώνοντας τη μεγαλύτερη ζήτηση.

Εν τω μεταξύ, η εγχώρια παραγωγή όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει να επεκτείνεται.

Στα 230 δισ. κυβικά μέτρα η παραγωγή το 2023

Το 2023, η παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα ανέβηκε στα 230 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, με το λεγόμενο μη συμβατικό αέριο, να υπολογίζεται σε 96 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Τα μη συμβατικά κοιτάσματα αντιπροσώπευαν το 43% της συνολικής παραγωγής φυσικού αερίου της Κίνας, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της ανάπτυξης τέτοιων πόρων και την πρόοδο των Κινέζων παραγωγών για να καταστεί αυτό εφικτό.

Ο αριθμός της παραγωγής φυσικού αερίου κατέγραψε ρεκόρ, όπως και η παραγωγή αργού πετρελαίου της Κίνας πέρυσι, η οποία έφτασε τα 208 εκατομμύρια τόνους ή περίπου 4,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αυξημένη κατά περισσότερο από 3 εκατομμύρια τόνους συνολικά.

Η ζήτηση για φυσικό αέριο εκτιμάται ότι θα παραμείνει ισχυρή φέτος και μακροπρόθεσμα, με κινητήρια δύναμη τον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και βιομηχανίες όπως η χημική βιομηχανία, η χαρτοβιομηχανία, η χαλυβουργία και η τσιμεντοβιομηχανία.

Ωστόσο, αυτό θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς τιμές που είναι, προς το παρόν, σχετικά χαμηλές.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, ωστόσο, με τα μεγάλα έργα LNG να είναι επιρρεπή σε ατυχήματα που προκαλούν διακοπές λειτουργίας και την αγορά να είναι τμηματοποιημένη λόγω της διακοπής της μεταφοράς στην Ερυθρά Θάλασσα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης