Ενέργεια

Άνοδος πάνω από 7% στο TTF - Στα 33,5 ευρώ/MWh η τιμή του φυσικού αερίου  

Άνοδος πάνω από 7% στο TTF - Στα 33,5 ευρώ/MWh η τιμή του φυσικού αερίου   

 Υποχώρηση στην αμερικανική αγορά

 

Άνοδο  πάνω από 7% σημείωσε  η τιμή του φυσικού αερίου στον Ολλανδικό κόμβο TTF Natural Gas Futures.

 Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου ξεπέρασαν τα €33/MWh, το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Ιανουαρίου, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή και διαταραχών στον εφοδιασμό.

 Συγκεκριμένα το συμβόλαιο του Μαίου αυξήθηκε κατά 7,5% και διαμορφώθηκε στα 33,5 ευρώ. Το συμβόλαιο του Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 7,3% στα 33,56 ευρώ/MWh. ενώ το συμβόλαιο του Ιουλίου σημειώσε άνοδο 7%  στα 33,6 ευρώ/MWh.

 Εν τω μεταξύ η τιμή του φυσικού αέριου στην αμερικανική αγορά καταγράφει πτώση με το συμβόλαιο του Μαίου να υποχωρεί κατά 1,18% στα 1,68 δολ. ανά MMBtu (μετρική εκατομμύριο βρετανική θερμική μονάδα).

Ο στρατιωτικός αρχηγός του Ισραήλ Χαλέβι δήλωσε  ότι το Ισραήλ θα απαντήσει στην επίθεση του Ιράν το Σαββατοκύριακο, αν και οι λεπτομέρειες της απάντησής τους παραμένουν ασαφείς και αξιωματούχοι από την Ευρώπη, τις αραβικές χώρες και τις ΗΠΑ αύξησαν τις εκκλήσεις τους προς το Ισραήλ να απόσχει από μια κλιμάκωση αντίποινων. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το tradingeconomics, μια απρογραμμάτιστη διακοπή στο εργοστάσιο επεξεργασίας Nyhamna της Νορβηγίας προκάλεσε πτώση 15% στις ροές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη από την Παρασκευή με τις  προβλέψεις να δίνουν χαμηλότερες θερμοκρασίες στη βορειοδυτική Ευρώπη. 

 Επιπλέον, οι εισαγωγές LNG από τις ασιατικές χώρες βρίσκονται σε άνοδο, με τις εισαγωγές από την Κίνα να φθάνουν τους 6,61 εκατομμύρια τόνους τον Μάρτιο. Παρόλα αυτά, οι ευρωπαϊκές αγορές φυσικού αερίου είναι καλά εφοδιασμένες, με αποθέματα επί του παρόντος στο 61,7% της χωρητικότητας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης