Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άλμα για τις εισαγωγές LNG της Κίνας τον Μάρτιο (LNG Prime)

Άλμα για τις εισαγωγές LNG της Κίνας τον Μάρτιο (LNG Prime)
Τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων δείχνουν ότι η χώρα έλαβε 6,65 εκατομμύρια τόνους κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα
Η Κίνα, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο, αύξησε τις εισαγωγές της κατά 25,1% τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία.

Όπως διαβάζουμε στο LNG Prime, τα στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων δείχνουν ότι η χώρα έλαβε 6,65 εκατομμύρια τόνους κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, η Κίνα εισήγαγε 19,78 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, σημειώνοντας αύξηση 20,8% σε ετήσια βάση.

Τον Ιανουάριο, οι τερματικοί σταθμοί εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας παρέλαβαν 7,25 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου, αυξημένους κατά 22,9% σε ετήσια βάση, ενώ τον Φεβρουάριο οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 15,2% σε 5,95 εκατομμύρια τόνους, όπως έδειξαν προηγουμένως τα τελωνειακά στοιχεία.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένου του αερίου αγωγών, κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα ανήλθαν σε περίπου 10,75 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 21,3% σε σύγκριση με περίπου 8,86 εκατομμύρια τόνους τον Μάρτιο του 2023.

Οι εισαγωγές αγωγών της Κίνας αυξήθηκαν κατά 17,3% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο σε περίπου 4,11 εκατομμύρια τόνους.

Αυξημένες οι τιμές αυτή την εβδομάδα

Αρκετές αναφορές στο παρελθόν ανέφεραν ότι οι Κινέζοι αγοραστές αγόραζαν spot φορτία LNG τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο λόγω των χαμηλών τιμών JKM και επίσης για να ανασυγκροτήσουν τα αποθέματα μετά τις διακοπές του Σεληνιακού Νέου Έτους.

Οι ασιατικές τιμές spot LNG αυξήθηκαν αυτή την εβδομάδα και το JKM για τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 10,745 δολάρια/MMBtu την Τετάρτη.

Ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο

Οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 12,6% το 2023 και η χώρα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο.

Η χώρα έλαβε περίπου 71,32 εκατομμύρια τόνους την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για αύξηση σε σύγκριση με περίπου 63,44 εκατ. τόνους το 2022, όταν οι εισαγωγές μειώθηκαν λόγω των πολύ υψηλών τιμών spot και των αποκλεισμών της Covid.

Οι εισαγωγές της Κίνας το 2023 μειώθηκαν σε σύγκριση με το ρεκόρ των 78,93 εκατ. τόνων το 2021.

Το 2024, οι εισαγωγές της Ιαπωνίας μειώθηκαν για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο.

Η Ιαπωνία εισήγαγε περίπου 17,7 εκατ. τόνους κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, μειωμένους κατά περίπου 2,08 εκατ. τόνους σε σύγκριση με τις ποσότητες της Κίνας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης