Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Κίνα πάει για ρεκόρ εισαγωγών LNG το 2024 (Oil Price)

Η Κίνα πάει για ρεκόρ εισαγωγών LNG το 2024 (Oil Price)
Εάν η πρόβλεψη πέσει μέσα, οι κινεζικές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 9% έως 12% σε ετήσια βάση το 2024
Η Κίνα θα μπορούσε να ξεπεράσει φέτος το ιστορικό υψηλό των εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου που πέτυχε το 2021, καθώς ο βιομηχανικός και ο εμπορικός τομέας της πρόκειται να προωθήσουν τη ζήτηση για το καύσιμο, δήλωσε την Τετάρτη (15/5) αξιωματούχος του κρατικού ενεργειακού γίγαντα PetroChina.

Σύμφωνα με το Oil Price, oι κινεζικές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου έφτασαν στο υψηλό ρεκόρ των 78,8 εκατομμυρίων μετρικών τόνων το 2021, ενώ το 2022 σημειώθηκε η πρώτη μείωση των εισαγωγών, καθώς οι τιμές εκτινάχθηκαν στην ενεργειακή κρίση μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σε αριθμούς, πέρυσι, η Κίνα εισήγαγε περίπου 71,2 εκατομμύρια μετρικούς τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Φέτος, ο κορυφαίος εισαγωγέας υγροποιημένου φυσικού αερίου στον κόσμο θα μπορούσε να δει τις εισαγωγές του να κυμαίνονται μεταξύ 78 και 80 εκατ. μετρικών τόνων, ανέφερε στο Reuters ο Zhang Yaoyu, επικεφαλής στο τμήμα LNG και των νέων μορφών ενέργειας της PetroChina International, σε εκδήλωση του κλάδου.

«Με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου, αυτό είναι εφικτό», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Οι προβλέψεις

Εάν η πρόβλεψη πέσει μέσα, οι κινεζικές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου θα αυξηθούν κατά 9% έως 12% σε ετήσια βάση το 2024.  

Μέχρι στιγμής φέτος, η Κίνα έχει ενισχύσει τις εισαγωγές της σε υγροποιημένο φυσικό αέριο, εκμεταλλευόμενη τις χαμηλότερες τιμές spot LNG σε σύγκριση με πέρυσι.

Η Κίνα εισήγαγε τον Φεβρουάριο όγκο ρεκόρ υγροποιημένου φυσικού αερίου για τον μήνα, καθώς οι αγοραστές εκμεταλλεύτηκαν την κατακόρυφη πτώση των spot τιμών στην Ασία εν μέσω άφθονων αποθεμάτων και χλιαρής ζήτησης.  

Επιπλέον, η Κίνα έχει ενισχύσει τις εισαγωγές άνθρακα και φυσικού αερίου μέχρι στιγμής φέτος, καθώς επιδιώκει να αποθηκεύσει καύσιμα για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ενόψει του καλοκαιριού.

Αυξάνονται και οι εισαγωγές άνθρακα

Οι κινεζικές εισαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 21% μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι εισαγωγές άνθρακα αυξήθηκαν κατά 13%, σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε το Bloomberg νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές αναφοράς του LNG στην Ασία ήταν κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 9 δολάρια ανά MMBtu το πρώτο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με μια μέση τιμή LNG για παράδοση στη βόρεια Ασία ύψους 18 δολαρίων ανά MMBtu το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης