Διεθνή

Χρηματοδότηση από κινεζικές τράπεζες αναζητά η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2

Χρηματοδότηση από κινεζικές τράπεζες αναζητά η διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2
Η Nord Stream 2 AG φέρεται να διεξήγαγε προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με κινεζικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση του έργου.
Προκαταρκτικές διαβουλεύσεις με κινεζικές τράπεζες για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 διεξήγαγε η διαχειρίστρια εταιρεία του έργου Nord Stream 2 AG, σύμφωνα με σημερινό (22/6) δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Vedomosti.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία μαζί με συμβούλους της προετοίμασε ένα επενδυτικό σχέδιο, για να το παρουσιάσει στους πιθανούς πιστωτές τους επόμενους μήνες.
Τον περασμένο Απρίλιο η Nord Stream 2 AG υπέγραψε συμφωνία με τις ενεργειακές εταιρείες OMV, Engie, Royal Dutch Shell, Uniper και Wintershall οι οποίες συμμετέχουν στο έργο και οι οποίες συμφώνησαν να διαθέσουν μέρος της μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης του έργου, το κόστος του οποίου υπολογίζεται σε 9,5 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η διαχειρίστρια εταιρεία του έργου είχε εκφράσει την ελπίδα, ότι θα συμμετάσχουν στη χρηματοδότηση του έργου και οι ρωσικές τράπεζες.
Μόλις τον περασμένο Μάιο η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε υπέρ νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σχετικά με την εικαζόμενη παρέμβαση της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016.
Οι κυρώσεις αφορούν τη χρηματοδότηση των ρωσικών εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και των ανθρώπων και των οντοτήτων που επενδύουν στην κατασκευή ρωσικών αγωγών εξαγωγής, όπως ο Nord Stream 2.
Την κίνηση αυτή επέκριναν με σφοδρότητα ευρωπαίοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Υπενθυμίζεται, ότι ο αγωγός Nord Stream 2 αναμένεται να μεταφέρει μέχρι και 55 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, παράλληλα με την αρχική γραμμή Nord Stream και παρακάμπτοντας την Ουκρανία, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης