Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ και Κατάρ υπέγραψαν συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

ΗΠΑ και Κατάρ υπέγραψαν συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας
«Ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τα εμπρός» χαρακτήρισε σύμβουλος του Τίλερσον το μνημόνιο που υπέγραψαν οι δυο χώρες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Κατάρ υπέγραψαν συμφωνία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.
Την ανακοίνωση του μνημονίου που υπεγράφη σε μια χρονική στιγμή, που χώρες του Περσικού Κόλπου και άλλες αραβικές χώρες επιβάλλουν εμπάργκο στο Κατάρ, με τον ισχυρισμό ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, έκαναν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και ο ομόλογος του του Κατάρ Σεΐχης Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν αλ Θανί στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν.
Ο ανώτατος σύμβουλος του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Ρ. Σ. Χάμοντ σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους χαρακτήρισε ως «ένα ελπιδοφόρο βήμα προς τα εμπρός» το μνημόνιο «για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της» που υπέγραψαν οι δυο χώρες στην Ντόχα.
«Το Κατάρ και οι ΗΠΑ υπέγραψαν ένα μνημόνιο κατανόησης στο οποίο σκιαγραφούνται οι μελλοντικές προσπάθειες που μπορεί να καταβάλει το Κατάρ για να ενισχύσει τον αγώνα του κατά της τρομοκρατίας και να αντιμετωπίσει με ενεργό τρόπο θέματα που αφορούν τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός αξιωματούχος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης