Διεθνή

Αναστασιάδης: Προσφυγή στα διεθνή όργανα αν η Τουρκία παραβιάσει το Δίκαιο της Θάλασσας

Αναστασιάδης: Προσφυγή στα διεθνή όργανα αν η Τουρκία παραβιάσει το Δίκαιο της Θάλασσας
«Θα υπάρξουν οι ανάλογες έντονες ενέργειες από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα διεθνή σώματα, το Συμβούλιο Ασφαλείας και άλλα» δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος.
«Η Λευκωσία πάντοτε θα τηρεί τη νομιμότητα» τόνισε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, σε σχέση με πρόθεση της Τουρκίας για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο το τελευταίο τετράμηνο του 2017.
Όπως είπε, σε περίπτωση που η Άγκυρα παραβιάσει τους διεθνείς νόμους και όσα το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει «θα υπάρξουν οι ανάλογες έντονες ενέργειες από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τα διεθνή σώματα, το Συμβούλιο Ασφαλείας και άλλα».
Υπενθυμίζεται, ότι ο Τούρκος υπουργός και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε, ότι η Τουρκία θα αποκτήσει δικό της γεωτρύπανο και ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις, οι οποίες όπως είπε «είναι δυνατόν να γίνουν με επιτυχία».
Γνωστοποίησε δε, ότι το τελευταίο τετράμηνο του 2017 η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεώτρηση με δικό της γεωτρύπανο, λέγοντας ότι «θα δοκιμάσουμε την τύχη μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης