Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ερντογάν: Δεν αρκεί η συγγνώμη του ΝΑΤΟ - Προς περικοπή της προ-ενταξιακής βοήθειας από την ΕΕ

Ερντογάν: Δεν αρκεί η συγγνώμη του ΝΑΤΟ - Προς περικοπή της προ-ενταξιακής βοήθειας από την ΕΕ
Μειώνονται κατά 105 εκατ ευρώ τα κεφάλαια που προορίζονται για την Τουρκία
Σκληρή απάντηση έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν στη συγγνώμη που ζήτησε NATO μετά την εμφάνιση του ονόματος του σε λίστα «εχθρών» κατά τη διάρκεια άσκησης της Συμμαχίας στη Νορβηγία, λέγοντας ότι τέτοια ασέβεια δεν συγχωρείται εύκολα.
«Αυτό το θέμα δεν καλύπτεται με μία απλή απολογία»σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το κρατικό πρακτορείο Anadolu, προσθέτοντας μάλιστα ότι κάποια λάθη «δεν είναι δυνατόν να γίνουν από ανόητους», αλλά μόνον από «αχρείους».
Η Συμμαχία απέδωσε το λάθος σχεδιάγραμμα σε έναν εργολάβο που συνεργάζεται με τις νορβηγικές Αρχές, διευκρινίζοντας ότι εκτιμά ιδιαίτερα τον ρόλο και τη συνδρομή της Τουρκίας.

Περικοπή της προ-ενταξιακής οικονομικής βοήθειας εξετάζει η Ευρωπαική Ένωση

Περικοπή της προ-ενταξιακής οικονομικής βοήθειας που δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία προβλέπει το προσχέδιο του κοινοτικού προϋπολογισμού για το 2018, λόγω ανησυχιών του μπλοκ για το κατά πόσον η Άγκυρα σέβεται τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κεφάλαια που προορίζονται για την Τουρκία θα μειωθούν κατά 105 εκατομμύρια ευρώ, ενώ επιπλέον ανεστάλη η χορήγηση ακόμα 70 εκατ. ευρώ, τα οποία τέθηκαν «σε εφεδρεία».
Η ΕΕ έχει προγραμματίσει βοήθεια περίπου 4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Τουρκία έως το 2020, όμως πολύ μικρό μέρος του εν λόγω ποσού έχει ως τώρα αποδεσμευθεί, ενώ έχει συζητηθεί και το ενδεχόμενο διοχέτευσης των χρημάτων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, αντί για το τουρκικό κράτος.

www.worldenergynews.gr









Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης