Διεθνή

Η Συρία ξεκινά έρευνες για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2019

tags :
Η Συρία ξεκινά έρευνες για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2019
Ο υπουργός πετρελαίου ανακοίνωσε ότι έχουν υπογραφεί συμβάσεις με «φιλικές χώρες» για πέντε υπεράκτιες μονάδες
Η έρευνα για το αέριο της ανοικτής θάλασσας στη Συρία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2019, δήλωσε ο υπουργός πετρελαίου της χώρας, σύμφωνα με τη συριακή εφημερίδα al-Watan την Τετάρτη 13/12.
Ο υπουργός πετρελαίου και ορυκτών πόρων Ali Ghanem δήλωσε ότι έχουν υπογραφεί συμβάσεις για πέντε υπεράκτιες μονάδες με «φιλικές χώρες». Το δημοσίευμα δεν ανέφερε ποιες χώρες ή εταιρείες συμμετείχαν.
Τα αποθέματα ανοικτής θάλασσας  της Συρίας εκτιμώνται σε περίπου 1.250 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο όμως δεν ανέφερε πότε ή πώς η συριακή κυβέρνηση είχε εκτιμήσει τα αποθεματικά.
Το 2013, η ρωσική εταιρεία ενέργειας Soyuzneftegaz υπέγραψε την πρώτη συμφωνία υπεράκτιας εξερεύνησης με τη Συρία για το μπλοκ 2. Αλλά το 2015 ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει με το έργο λόγω των  συγκρούσεων στην Συρία που  τώρα είναι στο έβδομο έτος.
Σύμφωνα με την al-Watan την Τετάρτη, ο Ghanem δήλωσε ότι η Συρία επιδιώκει να παράγει 19 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ημερησίως αερίου έως τα τέλη του 2018 και 24,5 εκατομμύρια εκατοστά μέχρι τα τέλη του 2019.
Επίσης σημείωσε ότι η Συρία επιδιώκει να παράγει 70.000 βαρέλια την ημέρα πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018 και 219.000 bpd μέχρι τα τέλη του 2019.
Με τον πόλεμο στη Συρία η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της πλειοψηφίας πεδινών πεδίων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Συρίας, αλλά πολλά έχουν ανακαταληφθεί ως αποτέλεσμα των προόδων που έγιναν κατά του Ισλαμικού Κράτους τους τελευταίους μήνες.
Αυτό επέτρεψε στην κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενεργειακά έργα.




www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης