Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Η αποπυρηνικοποίηση είναι ο μόνος δρόμος προς την ειρήνη

Ν. Κορέα: Η αποπυρηνικοποίηση είναι ο μόνος δρόμος προς την ειρήνη
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα στείλει μια πολυμελή αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν, στη Νότια Κορέα, οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, σημείωσε ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι «ο δρόμος προς την ειρήνη και ο σκοπός μας». Οι δηλώσεις έγιναν σήμερα, μία ημέρα μετά τη συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπειών της χώρας του και της Βόρειας Κορέας.
«Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για να διεξαγάγουμε ειρηνικούς (χειμερινούς) Ολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε ο Μουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Πρέπει να επιλύσουμε ειρηνικά το ζήτημα του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα στείλει μια πολυμελή αντιπροσωπεία στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν, στη Νότια Κορέα, οι οποίοι θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να συναντηθεί με τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας εάν συντρέχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
«Εάν υπάρχουν καλές συνθήκες, μπορώ να συμμετάσχω σε οποιαδήποτε σύνοδο», διαβεβαίωσε ο Μουν στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αφότου ανέλαβε την προεδρία της Νότιας Κορέας τον Μάιο.
«Αλλά δεν θα πρόκειται για μια συνάντηση που θα αποτελεί αυτοσκοπό. Για να γίνει μια σύνοδος, πρέπει να υπάρχουν ευνοϊκές συνθήκες και να είναι εγγυημένα συγκεκριμένα αποτελέσματα», συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης