Διεθνή

Επενδύσεις 500 εκατ. δολ. της τουρκικής Borusan EnBW στην αιολική ενέργεια

Επενδύσεις 500 εκατ. δολ. της τουρκικής Borusan EnBW στην αιολική ενέργεια
Η ορμή και η επιτυχία της εταιρείας θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο για την ενίσχυση της οικονομίας της Τουρκίας τόνισε ο Mehmet Acarla
Η Borusan EnBW Energy AS στοχεύει να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια τα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια μετά τη νίκη της κατά 396 μεγαβάτ (MW) ισχύος αιολικής ενέργειας πριν από την υποβολή προσφορών κατά τη διάρκεια των προσφορών της Τουρκικής Εταιρείας Ηλεκτρικής Μεταφοράς το Δεκέμβριο, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας την Τετάρτη (16/1).
Η Τουρκία χορήγησε προ-άδειες για έργα αιολικής ενέργειας συνολικής χωρητικότητας 2.130 μεγαβάτ κατά τη διάρκεια πενταήμερου διαγωνισμού μαραθωνίου στα τέλη Δεκεμβρίου του 2017.
Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Anadolu, ο Mehmet Acarla, γενικός διευθυντής της Borusan EnBW Energy AS, δήλωσε ότι χάρη σε πρόσθετες προ-άδειες που κέρδισε η εταιρεία, το χαρτοφυλάκιο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας έφτασε συνολικά τα 1200 MW.
Είπε επίσης ότι η ορμή και η επιτυχία της εταιρείας θα διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο για την ενίσχυση της οικονομίας της Τουρκίας.
Η εταιρεία θα κατασκευάσει εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας σε διάφορες περιοχές της Τουρκίας, όπως η Edirne, η Tekirdag, η Sivas, η Hatay, η Karaman-Mersin, η Afyon, η Manisa και η Malatya.
Ο Acarla δήλωσε ότι, σε ευθυγράμμιση με το μελλοντικό όραμα της εταιρείας, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανακοίνωση της Τουρκικής Ανανεώσιμης Πηγής Ενέργειας (YEKA) για τον δεύτερο διαγωνισμό για έργα αιολικής και ηλιακής ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης