Διεθνή

Ινδία: Σε δημοπρασία 55 μπλοκ εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Ινδία: Σε δημοπρασία 55 μπλοκ εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου
Η Ινδία θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 18/1/2018 τη δημοπρασία 55 μπλοκ εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με νέους κανόνες, στον πρώτο γύρο χορήγησης αδειών της χώρας μετά από οκτώ χρόνια, καθώς επιδιώκει να «ξεκλειδώσει» τους τεράστιους πόρους υδρογονανθράκων, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.
Ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως πέρυσι χαλάρωσε τους κανόνες και επέτρεψε στις εταιρείες να χαράξουν περιοχές όπου θέλουν να δραστηριοποιηθούν προκειμένου  να προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να ανακτήσουν  γρήγορα 220 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με το Reuters  ατ αναγνωρισμένα μπλοκ, που βρίσκονται σε μια έκταση 59.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, θα τεθούν σε δημοπρασία με ορισμένα πλεονεκτήματα που δίδονται σε εταιρείες που αναγνώρισαν για πρώτη φορά την περιοχή.
"Τώρα προωθούμε τα μπλοκ με την υποβολή προσφορών για να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια και τη μεγαλύτερη συμμετοχή", δήλωσε στο Reuters ο Atanu Chakraborty, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υδρογονανθράκων της Ινδίας.
Η Ινδία εισάγει σχεδόν τα τρία τέταρτα των ενεργειακών της απαιτήσεων, αλλά ο πρωθυπουργός Narendra Modi έχει θέσει ως στόχο τη μείωση της εξάρτησης από την εισαγωγή καυσίμων της χώρας στα δύο τρίτα έως το 2022 και στα μισά μέχρι το 2030.
Σε προηγούμενους γύρους χορήγησης αδειών, η Ινδία είχε αποκρύψει την ανταπόκριση των παγκόσμιων πετρελαϊκών εταιρειών, αλλά η Chakraborty ελπίζει να προσελκύσει το ενδιαφέρον τους καθώς οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται
Η τελευταία ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι στις 3 Απριλίου και οι συμβάσεις αναμένεται να υπογραφούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, ανέφερε.
"Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσφορά (μπλοκ) την τελευταία δεκαετία και προσφέρουμε μια περιοχή υψηλής ποιότητας, όπως το έχουν επιλέξει οι ίδιες οι εταιρείες", ανέφερε.
Περίπου το 65% των 55 μπλοκ βρίσκονται στην ξηρά και κυρίως στο βορειοανατολικό κράτος Assam και στις δυτικές πολιτείες Γκουτζαράτ και Ρατζαστάν.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η Ινδία έχει 42 διςς. τόνους ή 315 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου.
"Από αυτό, 220 δισεκατομμύρια βαρέλια δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί", κατέληξε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης