Διεθνή

Ην. Βασίλειο: Στο τέλος του 2025 "βλέπει" η EDF την σύνδεση της νέας πυρηνικής μονάδας στο δίκτυο

Ην. Βασίλειο: Στο τέλος του 2025
Το Hinkley Point C θα είναι το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάστηκε στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες και αναμένεται να παράσχει το 7% των αναγκών της Βρετανίας σε ενέργεια
Η EDF Energy ανακοίνωσε  την Τετάρτη 17/1/2018 ότι ο πυρηνικός σταθμός Hinkley C στο Somerset της νοτιοδυτικής Αγγλίας θα συνδεθεί  μέχρι το τέλος του 2025 και θα δώσει στον κατασκευαστή την πείρα να μειώσει το κόστος των επόμενων πυρηνικών σταθμών που προγραμματίζονται στο Χώρα.
Το Hinkley Point C θα είναι το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο που κατασκευάστηκε στη Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Αναμένεται να παράσχει το 7% των αναγκών της Βρετανίας σε ενέργεια βοηθώντας παράλληλα την αντικατάσταση του γηρασμένου  πυρηνικού στόλου της χώρας και το κλείσιμο μονάδων άνθρακα.
"Είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να παραδώσουμε σε αυτό το χρονοδιάγραμμα καθώς το έργο μας στο Hinkley Point C επωφελείται από καινοτόμα εργαλεία και τα διδάγματα από άλλα έργα (πυρηνικών αντιδραστήρων)", δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της EDF, Simone Rossi, σε ενημέρωση στο εργοτάξιο.
Το εργοστάσιο, που κατασκευάστηκε από το βρετανικό βραχίονα της Γαλλικής EDF με την China General Nuclear Power Corp, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις και υψηλότερες εκτιμήσεις κόστους. Αρχικά αναμενόταν να αρχίσει να παράγει ηλεκτρική ενέργεια το 2017.
Το έργο έχει επίσης επικριθεί για την εγγυημένη τιμή του για την ηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι υψηλότερη από αυτή  της αγοράς.
Το  Hinkley Point C αμφισβητήθηκε το 2016 όταν η νεοεκλεγμένη  βρετανίδα Πρωθυπουργός Theresa May καθυστέρησε να αποφασίσει αν θα το εγκρίνει, εν μέσω κριτικής ότι η εγγυημένη τιμή ήταν υπερβολικά υψηλή.
Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε τελικά την έγκριση και υπάρχουν τώρα 3.000 άνθρωποι που εργάζονται στην περιοχή, δήλωσε ο Rossi.
Η EDF Energy θα ξεκινήσει την κατασκευή των δομών του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής πάνω από το έδαφος μέχρι τον Ιούνιο του 2019, μετά την θεμελίωση για την πρώτη μονάδα αντιδραστήρων, πρόσθεσε.

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης