Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανικό Κοινοβούλιο: Επικίνδυνο το Brexit για το ενεργειακό εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Βρετανικό Κοινοβούλιο: Επικίνδυνο το Brexit για το ενεργειακό εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι πιο ευάλωτο σε ελλείψεις ενέργειας σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών
Tο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου υπογραμμίζει ότι το Brexit θα θέσει σε κίνδυνο το σημερινό εμπόριο ενέργειας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με κοινοβουλευτική έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (29/1).
Η υποεπιτροπή Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΕΕ δημοσίευσε την έκθεσή της σχετικά με την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού του Brexit και εξέτασε τις συνέπειες για τον ενεργειακό εφοδιασμό, το κόστος για τον καταναλωτή και τη μείωση του άνθρακα.
Η Επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να καθορίσει τον τρόπο με τον οποίο θα συνεργαστεί με την ΕΕ για την πρόβλεψη και τη διαχείριση των ελλείψεων στον εφοδιασμό και για να εκτιμήσει τις επιπτώσεις που θα έχει η εσωτερική αγορά ενέργειας στην τιμή που πληρώνουν οι καταναλωτές για την ενέργειά τους.
Παράλληλα, η πρόσβαση σε εξειδικευμένους εργαζομένους της ΕΕ και η ικανότητα της Βρετανίας να οικοδομήσει μελλοντικές εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικής ενέργειας είναι αμφίβολη.
«Η επιτροπή διαπίστωσε ότι οι επενδύσεις της ΕΕ συνέβαλαν σημαντικά στην κατασκευή και τη διατήρηση ενός ασφαλούς ενεργειακού συστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι η αντικατάσταση αυτής της χρηματοδότησης θα είναι κρίσιμη για την εξασφάλιση επαρκούς υποδομής που θα επιτρέψει τη μελλοντική εμπορία ενέργειας", σημείωσε.
Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μετά το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να είναι πιο ευάλωτο σε ελλείψεις ενέργειας σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών ή απρογραμμάτιστων διακοπών παραγωγής και ζήτησε από την κυβέρνηση να καθορίσει πώς θα συνεργαστεί με την ΕΕ για την πρόβλεψη και διαχείριση αυτών των συνθηκών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης