Διεθνή

Energy Technologies Institute: Επιτακτική η αναθεώρηση του τρόπου προώθησης της θέρμανσης στην αγορά

Energy Technologies Institute: Επιτακτική η αναθεώρηση του τρόπου προώθησης της θέρμανσης στην αγορά
Η ομάδα προτείνει στους καταναλωτές να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμπειρία τους στη χρήση θερμότητας, παρά στις τεχνικές λεπτομέρειες του τρόπου παράδοσης
Οι καταναλωτές θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε τεχνολογίες θερμότητας χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα εάν η βιομηχανία αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση του Ινστιτούτου Τεχνολογιών Ενέργειας (ETI), η οποία υποδηλώνει ότι η εμφάνιση έξυπνων μετρητών και δεδομένων «συνδεδεμένου σπιτιού» θα επέτρεπε στους προμηθευτές να πωλούν ενέργεια με βάση τη θερμότητα και την άνεση, αντί να πωλούν απλά την ιδέα των μονάδων καυσίμων.
Η ομάδα προτείνει στους καταναλωτές να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμπειρία τους στη χρήση θερμότητας, παρά στις τεχνικές λεπτομέρειες του τρόπου παράδοσης.
Ισχυρίζεται ότι η έξυπνη τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τους καταναλωτές να κατανοήσουν και να ασχοληθούν με τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές θέρμανσης, βλέποντας την άμεση σύνδεση με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να τις επηρεάσουν, μετατρέποντας τους παθητικούς πληρωτές λογαριασμών σε απαιτητικούς πελάτες.
Η ETI λέει παράλληλα ότι οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής, τα ρυθμιστικά όργανα και οι επιχειρήσεις πρέπει να προωθήσουν αυτή την αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες βλέπουν τη θερμότητα - διαφορετικά αναφέρει ότι η μετατόπιση είναι απίθανο να συμβεί με ικανοποιητικό ρυθμό.
«Οι μονάδες αγοράς καυσίμων μπορούν να θεωρηθούν ως αγορά κινδύνου, αλλά διαπιστώσαμε ότι οι καταναλωτές γίνονται πιο απαιτητικοί όταν ασχολούνται με δραστηριότητες που έχουν νόημα γι 'αυτούς» τόνισε η Rebecca Sweeney, Διευθύντρια Προγράμματος για τα Smart Systems and Heat της ETI.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης