Διεθνή

Γιατί ο χρυσός χάνει τη λάμψη έναντι των πολύτιμων μέταλλων που επαναφορτίζουν τις μπαταρίες

Γιατί ο χρυσός χάνει τη λάμψη έναντι των πολύτιμων μέταλλων που επαναφορτίζουν τις μπαταρίες
Άνθρωποι της αγοράς αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για συγχωνεύσεις και εξαγορές χρυσού παραμένει χαλαρό
Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η ζήτηση για το χρυσό, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, από όπου θα αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.
Και αυτό γιατί, όπως επισημαίνεται κάθε πρόβλεψη για την πορεία της τιμής του πολύτιμου μετάλλου κρίνεται εξαιρετικά επισφαλής.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Franco-Nevada Corp. και πρόεδρος του World Gold Council στη Φλόριντα, David Harquail ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αυτή τη στιγμή ο χρυσός είναι πολύ βαρετός και κοιμάται, με αποτέλεσμα κανείς να μην νοιάζεται».


Άνθρωποι της αγοράς αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για συγχωνεύσεις και εξαγορές χρυσού παραμένει χαλαρό, ενώ οι μεγάλοι παίκτες δεν είναι ακόμα έτοιμοι να κάνουν μεγάλες συμφωνίες, ακόμη και όταν η διάρκεια ζωής των αποθεμάτων τους συρρικνώνεται και τα κεφάλαια εξακολουθούν να είναι σφιχτά για μικρούς εξερευνητές και προγραμματιστές.
Οι προτιμήσεις των επενδυτών κινούνται γύρω από τις εταιρείες που παράγουν μέταλλα όπως το κοβάλτιο που είναι απαραίτητο για τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου που δίνουν ζωή σε smartphones, φορητούς υπολογιστές και ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζονται από εταιρείες όπως την Apple, τη Samsung και από μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες.


Στη συνέχεια, ο David Harquail αναφέρθηκε στην έλλειψη κονδυλίων που συμβάλλουν στη χαμηλή ζήτηση του χρυσού.
Τόσο o Barrick όσο και o Newmont, οι δύο κορυφαίοι παραγωγοί χρυσού, δήλωσαν ότι δεν αισθάνονται πίεση από μεγάλους επενδυτές για να κάνουν μεγάλες εξαγορές.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Newmont Gary Goldberg είχε μιλήσει για την ανάγκη προσέλκυσης γενικότερων επενδυτών μέσω μερισμάτων.
Τέλος, οι επενδυτές συγκεντρώνουν την προσοχή τους σε γιγαντιαίες τεχνολογικές μετοχές, μαζί με εταιρείες που ασχολούνται με το bitcoin και τις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης.
Ωστόσο, δεν αποκλείουν το σενάριο για την επόμενη μέρα του χρυσού που θα έχει θετικό και αισιόδοξο πρόσημο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης