Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Οι εμπορικοί δασμοί θα μπορούσαν να βλάψουν και την οικονομία των ΗΠΑ

tags :
ΔΝΤ: Οι εμπορικοί δασμοί θα μπορούσαν να βλάψουν και την οικονομία των ΗΠΑ
Ανησυχίες για τους σχεδιαζόμενους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ
Ανησυχίες για τους σχεδιαζόμενους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τις ΗΠΑ, εξέφρασε σήμερα 2/3/2018 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προειδοποιώντας ότι θα μπορούσαν να βλάψουν την ίδια την αμερικανική οικονομία.
Όπως μεταδίδει το «Reuters», το ΔΝΤ τονίζει ότι η επιβολή εμπορικών δασμών θα μπορούσε να βλάψει και τις ΗΠΑ και άλλες οικονομίες.
«Οι περιορισμοί στις εισαγωγές που ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ (Donald Trump) είναι πιθανό να προκαλέσουν ζημιές όχι μόνο εκτός των ΗΠΑ, αλλά και στην ίδια την αμερικανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένων των κλάδων μεταποίησης και κατασκευών, οι οποίοι αποτελούν σημαντικούς χρήστες αλουμινίου και χάλυβα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΔΝΤ.
Παράλληλα, το ΔΝΤ προειδοποιεί την αμερικανική κυβέρνηση ότι οι σχεδιαζόμενοι δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου θα οδηγήσουν σε μια de facto αύξηση των περιπτώσεων κατά τις οποίες οι υπόλοιπες χώρες θα χρησιμοποιούν τη δικαιολογία της εθνικής ασφάλειας για την επιβολή περιορισμών στις εισαγωγές.
Επίσης, το ΔΝΤ καλεί την Ουάσιγκτον και τους εμπορικούς της εταίρους να συνεργαστούν εποικοδομητικά ώστε να μειώσουν τα εμπορικά εμπόδια και να επιλύσουν τις διαφωνίες τους χωρίς να καταφύγουν σε τέτοια μέτρα έκτακτης ανάγκης

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης