Διεθνή

Προσθήκη 5,840 MW στην εγκατεστημένη δυναμικότητα της Τουρκίας το 2017

Προσθήκη 5,840 MW στην εγκατεστημένη δυναμικότητα της Τουρκίας το 2017
Η Τουρκία παράγει το 8% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από αιολικές μονάδες
Στην πρόσθεση 5,840 MW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας προχώρησε η Τουρκία το 2017 με επενδύσεις συνολικού ύψους 6,2 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων σήμερα (8/3).
Με τη νέα αυτή προσθήκη στην χωρητικότητα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Τουρκίας ανήλθε στα 85.200 megawatts στο τέλος του 2017.
Την προηγούμενη χρονιά, η χωρητικότητα των νέων μονάδων παραγωγής φυσικού αερίου ανερχόταν σε 2.621 megawatts, που αντιστοιχούσε σε όγκο επενδύσεων 2.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η αιολική ενέργεια θριαμβεύει ανάμεσα στους πόρους των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η Τουρκία παράγει το 8% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από αιολικές μονάδες.
Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο πρόεδρος της TUREB, Mustafa Serdar Ataseven, είχε δηλώσει ότι η Τουρκία ενίσχυσε την εγκατεστημένη ισχύ της αιολικής ενέργειας και προσέλκυσε σημαντικό όγκο ξένων και εγχώριων επενδύσεων κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η Τουρκία, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας ηλεκτρικής ενέργειας από εγχώριους και ανανεώσιμους πόρους, πρόσθεσε 746,3 MW του αιολικού δυναμικού το 2017. Αυτή η χωρητικότητα ανερχόταν σε 900 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις, με την αιολική ενέργεια να λαμβάνει το υψηλότερο μερίδιο νέων δυνατοτήτων μεταξύ άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Οι υδροηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ακολούθησαν και παρήγαγαν 736,9 MW νέας δυναμικότητας με επενδύσεις ύψους 1,15 δισ. δολαρίων το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης