Διεθνή

Shell και Blackstone ετοιμάζουν προσφορά 10 δισ. δολ. για τον σχιστόλιθο της BHP Billiton

Shell και Blackstone ετοιμάζουν προσφορά 10 δισ. δολ. για τον σχιστόλιθο της BHP Billiton
Η BHP, ο μεγαλύτερος ανθρακωρύχος στον κόσμο, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένεται να λάβει αρχικές προσφορές το τρίμηνο του Ιουνίου
Η Royal Dutch Shell Plc και η αμερικανική Blackstone Group LP συνεργάζονται σε κοινή προσφορά ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα περιουσιακά στοιχεία σχιστόλιθου της BHP Billiton Plc, σύμφωνα με το  Sky News την Πέμπτη 8/3/2018.
Η προσφορά της Shell και της Blackstone θα είναι μόνο μία από τις προτάσεις που θα λάβει η BHP για τις επιχειρήσεις παραγωγής σχιστόλιθου στις Η.Π.Α., ανέφερε το Sky News επικαλούμενο τραπεζικές πηγές.
Ο Steve Pastor, πρόεδρος της BHP για τις πετρελαϊκές επιχειρήσεις, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο αλλαγής περιουσιακών στοιχείων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ξηρά με «ανταγωνιστές» υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία ως μέρος της προσπάθειάς της για έξοδο από τις επιχειρήσεις σχιστόλιθου των ΗΠΑ..
Η BHP, ο μεγαλύτερος ανθρακωρύχος στον κόσμο, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένεται να λάβει αρχικές προσφορές το τρίμηνο του Ιουνίου.
Η εταιρεία δήλωσε πέρυσι ότι θα εξέλθει από την υποβαθμισμένη πετρελαϊκή βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ μετά από πιέσεις της Tribeca Investment Partners με έδρα το Σίδνεϊ για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων.
Η αμερικανική  Elliott Management ζήτησε επίσης την έξοδο της  BHP από το σχιστόλιθο για την απελευθέρωση του κεφαλαίου.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης