Διεθνή

Στην υπηρεσία ανάπτυξης της Turcas Petrol η γεωθερμική ενέργεια - Τι σχεδιάζεται

Στην υπηρεσία ανάπτυξης της Turcas Petrol η γεωθερμική ενέργεια - Τι σχεδιάζεται
Άλματα της Τουρκίας στην εγκατεστημένη γεωθερμική ενέργεια
Τον διπλασιασμό της γεωθερμικής εγκατεστημένης ισχύος σχεδιάζει η Turcas Petrol AS, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Batu Aksoy, μιλώντας στην ημερίδα που διοργάνωσε το πρακτορείο Anadolu.
Ειδικότερα, τόνισε ότι οι γεωθερμικοί επενδυτές περιμένουν να λάβουν τις λεπτομέρειες για την αντικατάσταση του σημερινού Τουρκικού Μηχανισμού Υποστήριξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (YEKDEM).
Στη συνέχεια υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης ενός καινοτόμου μηχανισμού προκειμένου οι επενδυτές να μπορέσουν να αναλάβουν σοβαρή και ισχυρή θέση για μελλοντικές επιχειρήσεις, την ώρα που είναι ζωτικό το αίτημα των βουλευτών για να δουν τη βιώσιμη υποστήριξη από το υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας.
Επί του παρόντος, η YEKDEM προσφέρει τροφοδοτικά τέλη ύψους $ 0,073 ανά κιλοβατώρα (kWh) για αιολικά και υδροηλεκτρικά έργα, 0,10 δολάρια για γεωθερμικές εγκαταστάσεις και 0,133 δολάρια για ηλιακή ενέργεια και γεωθερμικές εγκαταστάσεις βιομάζας.
Ωστόσο, ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, Berat Albayrak ανακοίνωσε στις 1 Νοεμβρίου 2017 ότι ο μηχανισμός της YEKDEM δεν θα ανταποκριθεί στη ζήτηση από τον τομέα της καθαρής ενέργειας και ότι δεν θα συνεχιστεί μετά το 2020.
Ο Aksoy χαιρέτισε τη θέση της Τουρκίας στις γεωθερμικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια και δήλωσε ότι η Τουρκία πέτυχε την τέταρτη θέση παγκοσμίως στην εγκατεστημένη γεωθερμική ενέργεια.
Η Τουρκία βρίσκεται γεωγραφικά σε μια ενεργή τεκτονική ζώνη και ως εκ τούτου είναι πλούσια σε γεωθερμικούς ενεργειακούς πόρους, εξήγησε.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας, η χώρα διαθέτει περίπου 1.000 γεωθερμικές πηγές διαφόρων θερμοκρασιών που βρίσκονται σε ολόκληρη τη χώρα. Θεωρητικά, η γεωθερμική ικανότητα της Τουρκίας προβλέπεται να φτάσει τα 31.500 θερμικά μεγαβάτ.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Turcas Petrol, η εταιρεία επενδύσεων πετρελαίου και ενέργειας έχει ιστορία 87 ετών με τις θυγατρικές της να έχουν εταιρικές σχέσεις με κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο τους.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης