Διεθνή

Συρία: Ποιος ελέγχει τι - Αναλυτικά διαγράμματα

Συρία: Ποιος ελέγχει τι - Αναλυτικά διαγράμματα
Από τον Μάρτιο του 2011 που ξεκίνησε ο πόλεμος, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 465.000 Σύριους, ένα εκατομμύριο είναι τραυματίες και 12 ακόμη εκατομμύρια άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η ανατολική Γούτα έχει γίνει το επίκεντρο μιας έντονης επίθεσης από τις δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad τις τελευταίες εβδομάδες, με αποτέλεσμα περισσότερους από 1.000 θανάτους, συμπεριλαμβανομένων 215 παιδιών και 145 γυναικών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για την παρακολούθηση του πολέμου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών εκτός των άλλων είναι και οι ελάχιστες προμήθειες στον απελπισμένο πληθυσμό. Στη βόρεια Συρία, τα τουρκικά στρατεύματα και οι συμμαχικοί συριακοί αντάρτες εγκαταστάθηκαν στο κουρδικό θύλακα του Αφρίν για να αντιμετωπίσουν μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ κουρδική πολιτοφυλακή.
Παράλληλα, όπως μεταδίδει σήμερα (19/3) το ρωσικό πρακτορείο tass, περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι εγκατέλειψαν την ανατολική Γούτα, ενώ η σημαντικότερη οργάνωση των ανταρτών στην Ανατολική Γούτα είχε πει στο Reuters ότι διαπραγματεύεται με αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Εθνών εκεχειρία, πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια και άμεση απομάκρυνση των τραυματιών που χρειάζονται επειγόντως νοσηλεία.
Στο χάρτη καταγράφονται οι διαφορετικές δυνάμεις που ελέγχουν σήμερα τις περιοχές της Συρίας. Το κράτος της Συρίας, το Ισλαμικό κράτος, Κουρδικές ομάδες και πολλές άλλες επαναστατικές ομάδες αντιμάχονται ακόμα για κάποιες από τις πιο σημαντικές περιοχές της χώρας.

Δείτε αναλυτικά:

 


Capture of Afrin map, Syria control [Al Jazeera]









www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης