Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Σε λειτουργία το 2023 ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου

Putin: Σε λειτουργία το 2023 ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου
Επίσημη επίσκεψη του ρώσου προέδρου στην Τουρκία
Σε λειτουργία  θα τεθεί το 2023 ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου της Τουρκίας, ανακοίνωσε χθες 3/4/2018 ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin ο οποίος κήρυξε επισήμως μαζί με τον τούρκο ομόλογό του Recep Tayyip Erdogan την έναρξη της κατασκευής του.
Μιλώντας στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία, ο Putin δήλωσε επίσης πως είναι ευγνώμων για την απόφαση της Τουρκίας να δώσει στο πρόγραμμα του Άκουγιου καθεστώς στρατηγικής επένδυσης, καθώς και ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού θα είναι σύμφωνη με τις υψηλότερες προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.
Εκτός από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα ο Putin στην Τουρκία πρόκειται να έχει επίσης με τον Ερντογάν κρίσιμες συνομιλίες σχετικά με τη Συρία.
Ο ρώσος πρόεδρος πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στο εξωτερικό μετά την επανεκλογή του στις 18 Μαρτίου για μια τέταρτη προεδρική θητεία.
Η επίσκεψη Putin πραγματοποιείται εν μέσω διπλωματικής κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση μετά τη δηλητηρίαση σε βρετανικό έδαφος του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ, την οποία το Λονδίνο αποδίδει στη Μόσχα.
Σήμερα ο ιρανός πρόεδρος θα φθάσει επίσης στην Άγκυρα για να πραγματοποιήσει με τους δύο ομολόγους του τριμερή σύνοδο κορυφής αφιερωμένη στη Συρία.
Σήμερα οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας κήρυξαν επισήμως την έναρξη της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού του Άκουγιου, του πρώτου σε τουρκικό έδαφος, ο οποίος θα κατασκευαστεί από τη ρωσική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Rosatom, που συνοδεύει τον ρώσο πρόεδρο δήλωσε πως περισσότερες από 350 τουρκικές εταιρείες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού.
Στη συνέχεια οι Erdogan και Putin θα έχουν συνομιλίες κεκλεισμένων των θυρών στο τουρκικό προεδρικό μέγαρο, κατά τις οποίες σημαντική θέση αναμένεται ότι θα έχει το ζήτημα της Συρίας, στο οποίο η Άγκυρα και η Μόσχα έχουν στενή συνεργασία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης