Διεθνή

H Lukoil ξεκινά τη μονάδα φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν με στόχο τις εξαγωγές προς την Κίνα

H Lukoil ξεκινά τη μονάδα φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν με στόχο τις εξαγωγές προς την Κίνα
Η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν στα 16 bcm το χρόνο μέχρι το 2020 από 8 bcm το 2017
Ο Νο 2 παραγωγός πετρελαίου της Ρωσίας, Lukoil, ξεκίνησε τη λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου ύψους 3,4 δις. δολαρίων στο Kandym του Ουζμπεκιστάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την τόνωση της παραγωγής φυσικού αερίου και των εξαγωγών προς την Κίνα.
Η ρωσική κυβέρνηση σε δήλωσή της την Πέμπτη 19/4/2018 ανέφερε ότι το συγκρότημα επεξεργασίας φυσικού αερίου, με χωρητικότητα 8 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) ετησίως, είχε ξεκινήσει νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.
Η Lukoil δεν αποκάλυψε στοιχεία για τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Κίνα από το Ουζμπεκιστάν.
Η ρωσική εταιρεία ανακοίνωσε επίσης την Πέμπτη ότι αύξησε δάνειο ύψους 660 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση μέρους του κόστους κατασκευής του εργοστασίου στο Ουζμπεκιστάν.
Η Lukoil εργάζεται στη χώρα βάσει συμφωνίας για την κατανομή παραγωγής, η οποία αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο του συνόλου της παραγωγής αερίου του Ουζμπεκιστάν.
Η εταιρεία σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου στο Ουζμπεκιστάν στα 16 bcm το χρόνο μέχρι το 2020 από 8 bcm το 2017.
Η συνολική παραγωγή φυσικού αερίου της Lukoil έφθασε τα 33 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2017.
Ο επικεφαλής της Uzbekneftegaz Alisher Sultanov δήλωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι το Ουζμπεκιστάν είχε συμβόλαια για εξαγωγή έως και 6 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου στη Ρωσία και μέχρι 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα για την Κίνα ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης