Τελευταία Νέα
Διεθνή

Total και Siemens ελπίζουν να υπογράψουν σύντομα συμφωνία με την Κούβα για το LNG

Total και Siemens ελπίζουν να υπογράψουν σύντομα συμφωνία με την Κούβα για το LNG
Οι δύο εταιρείες είναι επικεφαλής μιας κοινοπραξίας που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κούβα από πέρυσι, όταν κέρδισε διαγωνισμό για  την κατασκευή  σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ισχύος 600 μεγαβάτ
Η γαλλική Total και η γερμανική Siemens ελπίζουν να υπογράψουν σύντομα συμφωνία με την Κούβα για την κατασκευή ενός σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο ισχύος 600 μεγαβάτ στο νησί, σύμφωνα με διπλωμάτες και επιχειρηματίες που επικαλείται το Reuters
Οι δύο  εταιρείες  είναι επικεφαλής μιας κοινοπραξίας που βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κούβα από πέρυσι, όταν κέρδισε διαγωνισμό για το έργο, ανέφεραν οι πηγές  του Reuters
" Η Total μαζί με ορισμένους διεθνείς εταίρους, εξετάζει ένα έργο ηλεκτροπαραγωγής LNG στην Κούβα, μία από τις πολλές χώρες όπου η Total διερευνά παρόμοιες δυνατότητες ", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση προς το Reuters.
Όμως οι πηγές του  Reuters προειδοποιούν ότι πολλές λεπτομέρειες του σχεδίου ήταν υπό διαπραγμάτευση και ότι ο συνδυασμός των κυρώσεων από τις ΗΠΑ και της κουβανικής γραφειοκρατίας σήμαινε ότι δεν υπήρχε εγγύηση ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί, αν και ήταν ελπιδοφόρα.
Η δυνητική συμφωνία είναι το τελευταίο παράδειγμα των εταιρειών από την Ευρωπαϊκή Ένωση που επιδιώκουν να επωφεληθούν από το άνοιγμα της Κούβας στις ξένες επενδύσεις.
"Η ΕΕ έχει καταστεί ο πρώτος εμπορικός εταίρος της Κούβας και ήταν ήδη πρώτη στην επενδυτική και αναπτυξιακή συνεργασία", δήλωσε η  επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Federica Mogherini  τον Ιανουάριο, ενώ επισκέφθηκε τη χώρα.
Η Siemens υπέγραψε επιστολή προθέσεων με την κυβέρνηση το 2016 για να βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου.
"Με αυτή τη σημαντική συμφωνία ... θα βοηθήσουμε και θα στηρίξουμε την Κούβα στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου και σύγχρονου συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας", δήλωσε τότε ο Willi Meixner, επικεφαλής της Siemens Power and Gas Division.
Στο έργο Matanzas Bay, 124 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας, η Total θα παραλαμβάνει το φυσικό αέριο από το εξωτερικό και στη συνέχεια θα το αποθηκεύσει, θα το μεταποιήσει και θα το προμηθεύσει στο εργοστάσιο που θα κατασκευάσει η Siemens.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης