Διεθνή

Ιράκ και BP υπέγραψαν συμφωνία ανάπτυξης του πετρελαϊκού πεδίου στο Kirkuk

tags :
Ιράκ και BP υπέγραψαν συμφωνία ανάπτυξης του πετρελαϊκού πεδίου στο Kirkuk
Η συμφωνία υπογράφηκε στη Βασόρα, σύμφωνα με το  Reuters
Η κρατική εταιρία  του Ιράκ North Oil υπέγραψε συμφωνία με την BP τη Δευτέρα 7/5/2018  για την ενίσχυση της παραγωγής από τα πεδία Kirkuk στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε ιρακινός αξιωματούχος πετρελαίου.
Η συμφωνία υπογράφηκε στη Βασόρα, σύμφωνα με το  Reuters.
Το Ιράκ υπέγραψε, τον Ιανουάριο, μνημόνιο συνεργασίας με την BP για την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητας του Kirkuk σε 750.000 βαρέλια ημερησίως (bpd), διπλασιάζοντας την υπάρχουσα χωρητικότητα.
Τα πετρελαϊκά πεδία τέθηκαν υπό τον έλεγχο της Βαγδάτης τον περασμένο Οκτώβριο μετά την απομάκρυνση των Κούρδων μαχητών από την περιοχή.
Ο υπουργός πετρελαίου Jabar al-Luaibi ξεκίνησε τις συνομιλίες με την BP τον Οκτώβριο, λίγες μόνο ημέρες μετά την αποχώρηση των κουρδικών μαχητών από την περιοχή.
Οι εξαγωγές πετρελαίου από τον τομέα, που μεταφέρονται με αγωγούς στην Τουρκία, σταμάτησαν μετά την ιρακινή στρατιωτική επιχείρηση, η οποία διεξήχθη σε αντίποινα για το  δημοψήφισμα ανεξαρτησίας που διεξήχθη στις 25 Σεπτεμβρίου από την ημιαυτόνομη περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG).
Το Ιράκ σχεδιάζει να ξεκινήσει τη μεταφορά αργού πετρελαίου από το Κίρκουκ στο Ιράν, αλλά ο δρόμος προς τα σύνορα δεν έχει ακόμη διασφαλισθεί από τις  επιθέσεις ανταρτών.
Η BP συμφώνησε το 2013 να βοηθήσει τη Βαγδάτη να σταματήσει την απότομη μείωση της παραγωγής στο Kirkuk.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης