Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το υδρογόνο μπορεί να ανταγωνιστεί τις μπαταρίες για την «πράσινη» ισχύ του Ηνωμένου Βασιλείου

Το υδρογόνο μπορεί να ανταγωνιστεί τις μπαταρίες για την «πράσινη» ισχύ του Ηνωμένου Βασιλείου
Η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας θεωρείται ως το βασικό μέρος για την επίτευξη ενός μέλλοντος που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Μηχανολόγων Μηχανικών σχετικά με τη λειτουργία του υδρογόνου.
Ειδικότερα, ανέφεραν ότι το υδρογόνο που είναι αποθηκευμένο στο δίκτυο φυσικού αερίου της Βρετανίας θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό για την αξιοποίηση της πλεονάζουσας ανανεώσιμης ενέργειας από τις μπαταρίες.
Αυτό είναι το συμπέρασμα του Ινστιτούτου Μηχανολόγων Μηχανικών, το οποίο δήλωσε ότι η ισχύς μπορεί να αποθηκευτεί με τη μορφή υδρογόνου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι μπορεί σε μια μπαταρία. Το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από τον άνεμο ή τον ήλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια διαδικασία για τη δημιουργία υδρογόνου, το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί στο δίκτυο φυσικού αερίου μέχρι να χρειαστούν οι γεννήτριες.
Σύμφωνα με την έκθεση, «τα δίκτυα φυσικού αερίου μπορούν να λειτουργήσουν ως πνεύμονας για δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα απορροφώντας πλεόνασμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τέλος, η αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας θεωρείται ως το βασικό μέρος για την επίτευξη ενός μέλλοντος που τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το οποίο είναι το όραμα των πολιτικών σε όλο τον κόσμο. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου είναι πιθανώς η ταχύτερα αναπτυσσόμενη λύση, αλλά η περιορισμένη διαθεσιμότητα κοβαλτίου που απαιτείται για την παραγωγή θέτει ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα μακροπρόθεσμα, ανέφερε στην έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης