Διεθνή

Η Rosneft ξεκινάει γεώτρηση στην νότια ακτή του Βιετνάμ

Η Rosneft ξεκινάει γεώτρηση στην νότια ακτή του Βιετνάμ
Τον Μάρτιο, το Βιετνάμ σταμάτησε γεώτρηση στο κοντινό μπλοκ “Red Emperor” μετά τις κινεζικές πιέσεις
Η μονάδα της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft, Rosneft Vietnam BV, ξεκίνησε τη διάτρηση σε ένα νέο πηγάδι παραγωγής στα ανοικτά της νότιας ακτής του Βιετνάμ, ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της την Τρίτη 15/5/2018 .
Οι γεωτρήσεις είναι σημαντικές για το Βιετνάμ, το οποίο αγωνίζεται να διατηρήσει την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου εν μέσω της ήδη μειούμενης παραγωγής από τα βασικά του πεδία και της συνεχιζόμενης πίεσης από την Κίνα στα αμφισβητούμενα ύδατα της Νότιας Θάλασσας.
Το LD-3P που διερευνήθηκε από τη Rosneft αποτελεί μέρος του πεδίου φυσικού αερίου Lan Do στο Block 06.1, ανακοίνωσε η Rosneft. Το πεδίο έχει αρχικά αποθέματα φυσικού αερίου 23 δισ. κυβικά μέτρα.
Το μπλοκ 06.1 είναι 370 χλμ. νοτιοανατολικά της ακτής του Βιετνάμ και δεν βρίσκεται κοντά στην γραμμή “Red Emperor” σχήματος U που σηματοδοτεί την τεράστια έκταση της Νότιας  Θάλασσας που διεκδικεί η Κίνα, όπου οι δύο χώρες έχουν εμπλακεί σε αντιπαραθέσεις.
Τον Μάρτιο, το Βιετνάμ σταμάτησε γεώτρηση στο κοντινό μπλοκ “Red Emperor” μετά τις κινεζικές πιέσεις, σύμφωνα με πηγές του Reuters.
Για μπλοκ έχει άδεια η την ισπανική εταιρία ενέργειας Repsol, η οποία ζήτησε από το Βιετνάμ να καταβάλει αποζημίωση.
Τον Απρίλιο, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία του Βιετνάμ PetroVietnam παραδέχθηκε ότι οι θαλάσσιες εντάσεις με την Κίνα θα πλήξουν φέτος τις δραστηριότητές της στον τομέα της εξερεύνησης και παραγωγής ανοικτής θάλασσας.
Η διάνοιξη του πεδίου αερίου Lan Do θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό Hakuryu-5 της Ιαπωνικής εταιρείας Japan Drilling Co., Ltd, ανέφερε η Rosneft στη ανακοίνωση.

wwww.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης