Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας ανοίγουν τον δρόμο για νέα έργα LNG

tags :
Οι συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας ανοίγουν τον δρόμο για νέα έργα LNG
Περίπου το 13% των cargo LNG των Ηνωμένων Πολιτειών διοχετεύθηκε στην Κίνα πέρυσι
Το ενδιαφέρον της Κίνας για μείωση του εμπορικού πλεονάσματός της με τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω αυξημένων εισαγωγών ενέργειας θα μπορούσε να δώσει ώθηση στα σχέδια των ΗΠΑ για τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) εκτιμούν στελέχη της αγοράς  ενέργειας που ασχολούνται με την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων.
Ο Λευκός Οίκος και η Κίνα το Σάββατο ανακοίνωσαν ότι μια εμπορική ομάδα των ΗΠΑ θα ταξιδέψει στην Κίνα για να διερευνήσει νέες ενεργειακές και γεωργικές συμφωνίες.
Το κοινό ανακοινωθέν μείωσε τις εμπορικές εντάσεις, ανεβάζοντας τις χρηματιστηριακές αγορές στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες τη Δευτέρα.
Υπάρχουν περισσότερες από δύο δωδεκάδες προτεινόμενες εγκαταστάσεις LNG των ΗΠΑ που περιμένουν τις δεσμεύσεις πελατών για να λάβουν μια τελική απόφαση επένδυσης, πολλοί από τους οποίους αναζητούν συμφωνίες στην Κίνα.
Περίπου το 13% των cargo LNG των Ηνωμένων Πολιτειών διοχετεύθηκε
στην Κίνα πέρυσι, σύμφωνα με την Genscape.
Η Κίνα εισήγαγε 5,6 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα πέρυσι, καθιστώντας τη το μεγαλύτερο αγοραστή στον κόσμο μετά την Ιαπωνία.
"Το βλέπουμε ως μια θετική εξέλιξη", δήλωσε ο William Daughdrill, διευθυντής υγείας, ασφάλειας και περιβάλλοντος στο Delfin Midstream. Ο διευθύνων σύμβουλός του ήταν στην Ασία την περασμένη εβδομάδα, αναζητωνας πελάτες, δήλωσε ο Daughdrill.
Η Delfin προτείνει μια πλωτή εγκατάσταση LNG στον Κόλπο του Μεξικού των ΗΠΑ και επιδιώκει μια τελική απόφαση επένδυσης ήδη από το τρέχον έτος για να προχωρήσει και να παράγει έως και 13 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ετησίως (mtpa) LNG για εξαγωγή

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης