Διεθνή

Επιχορήγηση πυρηνικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ξεκινά το Νιού Τζέρσεϋ

Επιχορήγηση πυρηνικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας  ξεκινά το Νιού Τζέρσεϋ
Ο διοικητής της πολιτείας υπέγραψε το νομοσχέδιο
Ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϋ, Phil Murphy, υπέγραψε την Τετάρτη 23/5/2018  ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που θα επιδοτεί τη λειτουργία πυρηνικών εργοστασίων που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να προκαλούν εκπομπές άνθρακα.
Ο νέος πυρηνικός νόμος, ο οποίος αναμένεται να κοστίσει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, θεσπίζει πρόγραμμα ZEC (Zero Emissions Certificate) για τη διατήρηση του πυρηνικού ενεργειακού εφοδιασμού του Νιου Τζέρσεϋ, το οποίο συμβάλλει σχεδόν στο 40% της ηλεκτρικής ισχύος της πολιτείας  και είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή ενέργειας άνευ άνθρακα, ανέφερε ο κυβερνήτης σε ανακοίνωση.
Οι μονάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να αποδείξουν ότι συμβάλλουν σημαντικά στην ποιότητα του αέρα του Νιου Τζέρσεϋ και ότι κινδυνεύουν να κλείσουν εντός τριών ετών.
Υπάρχουν τέσσερις αντιδραστήρες που λειτουργούν στο New Jersey.
Τρεις βρίσκονται στο πυρηνικό εργοστάσιο του Salem-Hope Creek και λειτουργούν από μια μονάδα της δημόσιας Enterprise Group Inc, της μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας.
Ο άλλος αντιδραστήρας, Oyster Creek, ανήκει στην Exelon Corp, η οποία κατέχει επίσης μέρος των αντιδραστήρων Salem. Η Exelon σχεδιάζει να κλείσει τον Oyster Creek τον Οκτώβριο του 2018.
"Η Exelon συγχαίρει τον κυβερνήτη του New Jersey Phil Murphy ... υπογράφοντας στο νόμο ένα πακέτο ρυθμίσεων που θα συμβάλλει στη διατήρηση του 90% της δύναμης του Νιού Τζέρσεϊ χωρίς άνθρακα, στην προστασία 5.800 θέσεων εργασίας και στην εξοικονόμηση 400 εκατομμυρίων δολαρίων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος" ανέφερε η Exelon.
Ο νέος νόμος παρέχει στο Συμβούλιο Δημοσίων Επιχειρήσεων της πολιτείας ευρύ περιθώριο για να προσαρμόσει τις πληρωμές ZEC όπως είναι απαραίτητο για την κάλυψη της πραγματικής οικονομικής ανάγκης ενός εργοστασίου.
Ένα εργοστάσιο που επιδιώκει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα θα πρέπει να πιστοποιεί ότι δεν λαμβάνει χρηματοδότηση από οποιαδήποτε άλλη ομοσπονδιακή, περιφερειακή ή κρατική πηγή που θα αναιρούσε την ανάγκη για το ZEC
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης