Τελευταία Νέα
Διεθνή

Enel VS Iberdrola: Μάχη γιγάντων για τα «μάτια» της Electropaulo

Enel VS Iberdrola: Μάχη γιγάντων για τα «μάτια» της Electropaulo

Για επιθετικές τακτικές κατηγορεί την ισπανική εταιρεία η Enel

Οι δύο μεγαλύτερες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας της Ευρώπης, η Enel και η Iberdrola, βρίσκονται στη μέση μιας έντονης διαμάχης για την εξασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων της Electropaulo της Βραζιλίας.
Η εταιρεία της Νότιας Αμερικής έγινε ένας από τους πιο ελκυστικούς ενεργειακούς πόρους τον περασμένο μήνα, με αποτέλεσμα η ιταλική Enel και η ισπανική Iberdrola να «κονταροχτυπιούνται» για τον έλεγχο της εταιρείας.
Η ένταση ενισχύθηκε περαιτέρω όταν η Iberdrola κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Απρίλιο, την Enel ότι χρησιμοποίησε καρτική στήριξη προκειμένου να λάβει επενδυτικές αποφάσεις που διαφορετικά δεν θα μπορούσε να υποβάλει.
Σύμφωνα με το CNBC μιλώντας στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF), ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enel Francesco Starace δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή 25/5/2018 ότι δεν κατάφερε να καταλάβει τις προσπάθειες της Iberdrola που τροφοδότησαν την ένταση .
Όταν ρωτήθηκε αν ήταν απογοητευμένος από την απόφαση της ισπανικής επιχείρησης να απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απάντησε: "Όχι δεν είμαι απογοητευμένος, είμαι λίγο έκπληκτος. Φαίνονται να είναι τόσο επιθετικοί σε αυτή την προσφορά (όταν) είναι απλώς μια ωραία συμφωνία, δεν είναι η συμφωνία του αιώνα ή η συμφωνία του έτους ακόμη. "
"Είμαστε μια μεγάλη εταιρεία, είναι επίσης μια μεγάλη εταιρεία, δεν πρόκειται να πεθάνουμε ή εάν δεν κάνουμε αυτή τη συμφωνία", πρόσθεσε.
Η Βραζιλία θεωρείται στρατηγικός χώρος αγοράς για την Iberdrola, καθώς συνέβαλε στην αύξηση κατά 24% των βασικών κερδών κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.
Για την Enel, μια συμφωνία για την εξασφάλιση του ενεργητικού της Electropaulo θα διπλασίαζε τη βάση πελατών της σε περίπου 17 εκατομμύρια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης