Διεθνή

Έναρξη εργασιών για την κατασκευή του 4ου αιολικού πάρκου της Acciona στην Αυστραλία

Έναρξη εργασιών για την κατασκευή του 4ου αιολικού πάρκου της Acciona στην Αυστραλία

Το νέο αιολικό έργο εν ονόματι Gellibrand είναι εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες Nordex AW125 / 3000 με ισχύ 3MW

Τη διαδικασία κατασκευής αιολικού πάρκου στην Αυστραλία ξεκίνησε η Acciona αξίας 165 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Καθώς οι 44 στρόβιλοι έρχονται σε απευθείας σύνδεση, η παραγωγή ενέργειας θα αυξηθεί περίπου σε 66 MW τον Ιούλιο και 132 MW τον Αύγουστο, με την συνολική παραγωγή να τροφοδοτεί 60.000 σπίτια.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ACCIONA Energy Australia, Brett Wickham δήλωσε ότι: «Είναι μια σπουδαία στιγμή για την επιχείρηση, την τοπική κοινότητα και τη Βικτώρια» συμπληρώνοντας ότι: «Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει μια σημαντική επένδυση στο κράτος και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών της Αυστραλίας. Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που βλέπουμε την παραγωγή ενέργειας να ξεκινάει. Είμαστε επίσης ευγνώμονες στην τοπική κοινότητα για την υποστήριξή τους τον τελευταίο χρόνο και σε όλους τους εργαζόμενους και τους τοπικούς εργολάβους για τη σκληρή δουλειά τους και την αφοσίωσή τους στην επίτευξη αυτού του ορόσημου».

Το νέο αιολικό έργο εν ονόματι Gellibrand είναι εξοπλισμένο με ανεμογεννήτριες Nordex AW125 / 3000 με ισχύ 3MW και διάμετρο στροφέα 125 μέτρων εγκατεστημένη σε πύργο χάλυβα ύψους 87,5 μέτρων.

Πρόκειται τέλος για το τέταρτο αιολικό πάρκο της ACCIONA Energy στην Αυστραλία μετά το Stone Rocks (64 MW στη Νότια Αυστραλία), το Waubra (192 MW στη Βικτώρια) και το Gunning (46,5 MW στη Νέα Νότια Ουαλία). Η Αυστραλία, όπου η ACCIONA έχει 434,5 MW, κατέχει την τέταρτη θέση στο χαρτοφυλάκιο αιολικών στοιχείων της ACCIONA μετά την Ισπανία, τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

 

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης